Of je nu een liefhebber bent van de klassieke scones of graag experimenteert met nieuwe varianten, een ding is zeker: met goede scones recepten kun je op talloze manieren invulling geven aan een stukje Britse baktraditie.
Natuurlijk kun je gaan voor de klassieke afternoon tea-scones met clotted cream en jam – zie de scones recepten hieronder. Maar, waarom eens niet wat anders? Serveer met Pasen bijvoorbeeld een scone XXL met aardbeien-basilicumjam of ga voor scones met roerei en bacon.
In het laatste nummer van delicious. delen we nog véél meer heerlijke recepten voor de paasdagen. Bestel ‘m hier!
Scones invriezen
Krijg je veel eters over de vloer met de paasdagen? Je kunt scones prima van te voren bakken en vervolgens invriezen. Voordat je scones invriest, is het cruciaal om ze volledig af te laten koelen. Plaats ze op een afkoelrekje om ervoor te zorgen dat ze van alle kanten goed afkoelen. Anders heb je kans dat er condens ontstaat en dit de textuur van je baksel aantast.
Scones recepten: de basis
Het geheim van perfecte scones zit hem in de techniek en de ingrediënten. Volg de uitleg van culi Janneke Philippi en je hebt de állerbeste scones ooit.
Scones met lemon curd
Lemon curd: gemaakt vaan citroensap, eidooiers, suiker en boter. Dat zoiets simpels, zó lekker kan zijn! Maak je de lemon curd zelf (zoals in het recept hieronder), dan laat je het mengsel langzaam inkoken tot het dik en romig wordt. Eenmaal afgekoeld heb je een zijdezachte spread met heerlijke citroensmaak die perfect past bij je scones.
Scones met clotted cream
Scones recepten: overig
Hartige scones
Bekijk ook: 42x bakken voor een zalig zoet Pasen