Ricotta is luchtig, fris, romig, korrelig, niet hartig en niet zoet. Perfect voor het betere Italiaanse bakwerk: van traditionele ricotta taarten als ricotta cheesecake en stevig gevulde torta di riso tot pancakes en ricotta cake. Vergeet het mespuntje amore niet!
Ricotta valt in de categorie verse kazen. Hij wordt niet gerijpt en blijft dus zacht van textuur en mild van smaak.
Psst… Het laatste nummer staat helemaal in het teken van de Italiaanse keuken. Maak nonna’s klassiekers, ontdek de smaken uit Rome, kook met pistache en bekijk de beste resto’s van Nederland tot Sicilië. Bestel het nummer hier!
Hoe wordt ricotta gemaakt?
De wei die overblijft na het kaasmaken wordt verhit zodat de laatste eiwitten in het vocht ook stollen. Wat overblijft na het uitlekken is ricotta.
Wil je zelf ricotta maken? Dat kan! Volg het recept hieronder:
Zin om aan de slag te gaan met een zoet recept met ricotta? Bekijk onderstaande lijst.