Zelf ricotta maken

zelf ricotta maken

[membership level=”-3″]

vegetarisch
aantal 150 | bijgerecht | weekend | italiaans |
Wat zelf gemaakt is smaakt altijd extra lekker. Je proeft de tijd, moeite en liefde die je in het product hebt gestoken. Je kunt ook heel eenvoudig zelf ricotta maken in je eigen keuken!
voorbereiding5 minutes
kooktijd20 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 750 ml volle melk
  • ½ tl zout
  • 45 ml citroensap
  • Ook nodig: kaasdoek 50 x 50 cm
  • vergiet

instructies

  • Verwarm de slagroom met de melk en het zout op laag vuur tot het net kookt.
  • Neem van het vuur en roer er het citroensap erdoor. De vaste delen en het vocht scheiden zich nu van elkaar. Laat afgedekt ± 20 min. afkoelen. De massa ziet er dan meer gestold uit.
  • Zeef het vocht door een dubbel gevouwen stuk kaasdoek in een vergiet en laat minimaal 6 uur in de gootsteen uitlekken. De ricotta blijft afgesloten in de koelkast 3-4 dagen goed.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer, Warren Mendes. Fotografie: Saskia van Osnabrugge, Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies, Jet Krings
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

[/membership]
[membership level=”3″]
vegetarisch
aantal 150 | bijgerecht | weekend | italiaans |
Wat zelf gemaakt is smaakt altijd extra lekker. Je proeft de tijd, moeite en liefde die je in het product hebt gestoken. Je kunt ook heel eenvoudig zelf ricotta maken in je eigen keuken!
voorbereiding5 minutes
kooktijd20 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 750 ml volle melk
  • ½ tl zout
  • 45 ml citroensap
  • Ook nodig: kaasdoek 50 x 50 cm
  • vergiet

instructies

  • Verwarm de slagroom met de melk en het zout op laag vuur tot het net kookt.
  • Neem van het vuur en roer er het citroensap erdoor. De vaste delen en het vocht scheiden zich nu van elkaar. Laat afgedekt ± 20 min. afkoelen. De massa ziet er dan meer gestold uit.
  • Zeef het vocht door een dubbel gevouwen stuk kaasdoek in een vergiet en laat minimaal 6 uur in de gootsteen uitlekken. De ricotta blijft afgesloten in de koelkast 3-4 dagen goed.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer, Warren Mendes. Fotografie: Saskia van Osnabrugge, Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies, Jet Krings
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

[/membership]

zelf ricotta maken