Begint jouw hart ook al sneller te kloppen zodra de lente aanbreekt, omdat dan het seizoen van de witte asperge aanbreekt? In dit artikel delen we de lekkerste recepten met witte asperges. In een klassiek jasje, of nét even anders.
Het grote verschil met de groene asperge, is dat zijn witte broertje volledig ondergronds groeit. Doordat er geen fotosynthese kan plaatsvinden, blijven de asperges wit. Iedere asperge wordt met de hand gestoken, wat gedeeltelijk de prijs voor ‘het witte goud’ verklaart.
Natuurlijk kun je ze koken en serveren met een eitje, ham of hollandaise, maar het kan nog zoveel lekkerder. Laat je asperges eens een hoofdrol spelen in een risotto, maak een plaattaart of ga voor asperges is zoutkorst voor héél veel smaak.
In het april-nummer van delicious. vind je diverse recepten met de groente. Gerookte asperges met makreel en aioli-tartaarsaus of wat dacht je van gefrituurde asperges met kruidensla? Klinkt goed, toch. Bestel het nummer en ontdek alle recepten met witte asperges.
Witte asperge recepten in z’n originele vorm
Witte asperges in een heerlijk recept:
Lees meer: 18x de lekkerste hoofdgerechten met ei