witte asperges in dragonroom met knoflookcrisp

witte asperges in dragonroom met knoflookcrisp
STUDIO PHILIPPI
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | pasen | frans, nederlands | vegetarisch
Twee-in-een: verse aspergestukjes stoven boterzacht in romige dragonsaus. Zo gaat niets van het lekkere asperge-aroma verloren! Visliefhebber? Strooi samen met de knoflookcrips wat Hollandse garnalen over de asperges of geef er plakjes gerookte zalmfilet bij.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 800 g witte asperges
  • 1 sjalot
  • 2 takjes dragon
  • 25 g boter
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 el grof zeezout
  • 800 gram krieltjes, in schil
  • 1 snee casino witbrood
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 biocitroen
  • 75 ml houdbare slagroom (pakje)

Instructies

  • Schil de asperges en snijd een dun plakje van de onderzijde; van verse asperges hoef je amper een stukje te snijden! Snijd de asperges in schuine 4 cm-stukjes. Snipper de sjalot. Snijd de dragon fijn.
  • Smelt in een braadpan de boter. Fruit de sjalot met de dragon 1 min. zonder te kleuren. Schep de asperges erdoor. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof de asperges afgedekt in 15 min. beetgaar. Kook intussen in een laagje water met het zeezout de krieltjes in 10 min. gaar.
  • Maal het brood in het hakbakje van de staafmixer fijn. Rasp de knoflook. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het broodkruim in 2-3 min. lichtgekleurd. Voeg de knoflook toe en bak in nog 1 min. goudbruin en krokant. Breng op smaak het zout.
  • Giet de krieltjes af en kook ze nogmaals in een bodem water met 1 tl fijn zout droog. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erover.
  • Schep de asperges met een schuimspaan uit het stoofvocht. Laat het vocht tot 3 el inkoken. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Schep de asperges erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de asperges met de dragonroom op een schaal en bestrooi met de knoflookcrisp. Serveer met de dubbelgezouten krieltjes.

Voedingswaarde

calorieën: 407kcal
eiwit: 9g
vet: 14g
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 5x citroen cheesecake recepten die altijd lukken