vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht |
|
|
vegetarisch
Tja, bijna alles wat je paneert en frituurt is lekker, en witte asperges zijn geen uitzondering. Dit is een heerlijke snack voor bij de borrel, een verrukkelijk voorgerecht met een frisse kruidensla, of trakteer jezelf op een uitgebreide lentelunch. Glas witte wijn erbij, en niks meer aan doen.
kooktijd50 minutes minutes
totale tijd50 minutes minutes
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine, (frituur)pan
ingrediënten
- 1 kg asperges geschild (bewaar de schillen), zonder houtige eindjes
- 2 el mayonaise
- 80 ml karnemelk
- 1 el appelazijn
- 2 el olijfolie
- 1/2 bosje bieslook, in 1 cm-stukjes
- 200 g oud zuurdesembrood, in stukjes
- 100 g oude brokkelkaas, in stukjes
- snuf chilivlokken
- 80 g bloem
- 2-3 eieren L
- olie, om in te frituren
- 50 g jonge bladsla
- 1 bosje kervel, blaadjes geplukt
instructies
- Breng een grote pan water met de schillen van de asperges aan de kook. Laat 5 min. koken, giet af en vang het kookvocht op. Giet terug in de pan, voeg de asperges toe en breng aan de kook. Laat 5 min. (afhankelijk van de dikte van de asperges) koken of tot de asperges net beetgaar zijn, giet af en gebruik het kookvocht later om soep mee te maken. Laat de asperges uitgespreid op een theedoek afkoelen.
- Meng intussen de mayonaise, de karnemelk, appelazijn, olijfolie en bieslook tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Maal het brood met de kaas fijn in de keukenmachine, breng op smaak met de snuf chilivlokken en schep in een diep bord. Doe de bloem in een ander bord. Klop de eieren los in een derde bord. Wentel de asperges achtereen- volgens door de bloem, eieren en dan door het brood-kaaskruim.
- Verhit de olie tot 175°C of tot de olie begint te bruisen als je een blokje brood erin doopt. Frituur de gepaneerde asperges in delen 2-3 min. of tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Schep de bladsla en kervel om met 3 el van de dressing en leg op een bord. Verdeel de gefrituurde asperges erover en serveer met de rest van de dressing.
calorieën: 571kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 34g
|
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING: LES FILLES ROUGES | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Snel toetje voor na de lunch: amarettisandwich met espressocrème