lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
aziatisch, hollands, oosters |
lactosevrij, vegetarisch
Ineens zijn ze er weer, die heerlijke Hollandse asperges! Niks mis met de gekookte versie met ham & ei maar ga zeker ook voor extra pittig. Lekker op een gewone dag door de weeks: pittige asperges met kruidige marinade.
Ingrediënten
- 750 g asperges, geschild, zonder houtige eindjes, in de lengte gehalveerd
- 300 g sobanoedels
- 2 el zonnebloemolie
- 200 g tempé, in plakjes
- 2 el sojasaus
- 1 el dadelstroop of agavesiroop
- snuf chilivlokken
- 3 lente-uien, fijngesneden
- ½ bosje verse koriander, grof gesneden
Marinade
- 5 el zonnebloemolie
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 tl geraspte gember
- 1 tl chilivlokken
- ½ tl vijfkruidenpoeder
- 1 tl gemalen szechuanpeper
- 2 el sojasaus
- ½ tl suiker
Instructies
- Verhit voor de marinade 3 el zonnebloemolie en fruit de sjalot, knoflook, gember, chilivlokken, vijfkruidenpoeder en szechuanpeper 2 min. Voeg de sojasaus, suiker en de resterende 2 el zonnebloemolie toe en laat nog 1 min. garen. Neem van het vuur en laat staan tot gebruik.
- Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de asperges aan beide kanten 1-2 min. of tot er grillstreepjes ontstaan. Snijd ze in grove schuine stukken en leg ze in de pan met de marinade en houd warm.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de plakjes tempé in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Voeg de 2 el sojasaus en dadelstroop toe en laat nog kort karamelliseren. Breng op smaak met de chilivlokken.
- Schep de gemarineerde asperges met de marinade en de gebakken tempé door de noedels. Garneer met de lente-ui en koriander. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 601kcal
eiwit: 23g
vet: 23g
koolhydraten: 70g
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING: LES FILLES ROUGES, FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 13 recepten met witte asperges: van klassiek tot gemarineerd of in zoutkorst