noedels met pittige asperges & crispy tofoe

noedels met pittige asperges & crispy tofoe
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch, hollands, oosters | lactosevrij, vegetarisch
Ineens zijn ze er weer, die heerlijke Hollandse asperges! Niks mis met de gekookte versie met ham & ei maar ga zeker ook voor extra pittig.
Lekker op een gewone dag door de weeks: pittige asperges met kruidige marinade.
Kooktijd40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 750 g asperges, geschild, zonder houtige eindjes, in de lengte gehalveerd
  • 300 g sobanoedels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g tempé, in plakjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el dadelstroop of agavesiroop
  • snuf chilivlokken
  • 3 lente-uien, fijngesneden
  • ½ bosje verse koriander, grof gesneden

Marinade

  • 5 el zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ tl vijfkruidenpoeder
  • 1 tl gemalen szechuanpeper
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl suiker

Instructies

  • Verhit voor de marinade 3 el zonnebloemolie en fruit de sjalot, knoflook, gember, chilivlokken, vijfkruidenpoeder en szechuanpeper 2 min. Voeg de sojasaus, suiker en de resterende 2 el zonnebloemolie toe en laat nog 1 min. garen. Neem van het vuur en laat staan tot gebruik.
  • Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de asperges aan beide kanten 1-2 min. of tot er grillstreepjes ontstaan. Snijd ze in grove schuine stukken en leg ze in de pan met de marinade en houd warm.
  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de plakjes tempé in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Voeg de 2 el sojasaus en dadelstroop toe en laat nog kort karamelliseren. Breng op smaak met de chilivlokken.
  • Schep de gemarineerde asperges met de marinade en de gebakken tempé door de noedels. Garneer met de lente-ui en koriander. Serveer direct.

Voedingswaarde

calorieën: 601kcal
eiwit: 23g
vet: 23g
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING: LES FILLES ROUGES, FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 13 recepten met witte asperges: van klassiek tot gemarineerd of in zoutkorst