vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands, nederlands |
vegetarisch
Hester geeft met jonge lentegroenten als asperges een snelle twist aan Hollandse klassiekers. Zo’n luchtige pannenkoek ziet er indrukwekkend uit, maar in feite doet de oven het werk.
Kookgerei
- evt. mandoline
- diepe ovenbestendige koekenpan of ovenschaal van 28 of 30 cm Ø
- evt. handmixer
Ingrediënten
- 8 eieren
- 180 g volkorenbloem
- 350 ml melk
- 100 g boter
- 1 venkel, in dunne plakjes geschaafd (evt. op de mandoline)
- ½ bosje radijsjes, in dunne plakjes
- sap en rasp van 1 biocitroen
- 350 g groene asperges, zonder houtige eindjes
- 200 g bimi, grote in de lengte gehalveerd
- 1½ el grove Zaanse of Groningse mosterd
- 10 g krulpeterselie, fijngesneden
- 250 g hangop*
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230°C. Zet de pan in de oven tijdens het voorverwarmen. Mix met de staaf- of handmixer de eieren, bloem, melk en ½ tl zout tot een glad beslag. Neem de pan uit de oven en laat de helft van de boter erin smelten, schenk de helft van het beslag erin en zet direct terug in de oven. Bak de Dutch baby in 10-12 min. goudbruin en gaar. Schep de Dutch baby voorzichtig uit de pan en houd warm met aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de boter en het beslag.
- Schep intussen de venkel en radijs om met het citroensap, peper en zout en laat staan tot gebruik. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de asperges en bimi in ± 3 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
- Meng de mosterd, citroenrasp en tweederde van de peterselie door de hangop en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk de Dutch baby’s royaal met de hangop. Schep de bimi en asperges om met de venkel en radijs en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de Dutch baby’s en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer direct. Lekker met extra vergine olijfolie om te besprenkelen.
Voedingswaarde
calorieën: 598kcal
eiwit: 29g
vet: 34g
koolhydraten: 37g
* Hangop koop je bij ruim gesorteerde supermarkten of gebruik dikke Griekse yoghurt.
Tip: Vervang de peterselie eens door verse dragon.
RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 19 snelle recepten die je in 20 minuten op tafel zet