manicotti met asperges en arrabbiatasaus

manicotti met asperges en arrabbiatasaus
RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING LAURA VIJSELAAR FOODSTYLING MARTINE STEENSTRA

Maak hartige flensjes op z’n Italiaans en vul ze met verse asperges en een pittige arrabbiatasaus. Zo wil je elke dag wel op de paasbrunch komen, toch?

Het nieuwe nummer van delicious. staat bommetje vol Italiaanse toprecepten, van een rabarber-tiramisu met campari tot het geheim voor de perfecte pizzabodem, en nog veel meer. Bestel het magazine hier:

Manicotti met asperges en arrabbiatasaus

vegetarisch
aantal 6 | brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht | pasen | italiaans | vegetarisch
Kruidige, groene flensjes die je vult met romige stracciatella en frisse asperges. De lichtpittige arrabbiatasaus brengt dit gerecht tot leven.
Kooktijd45 minutes
rusten15 minutes
Totale tijd1 hour

Kookgerei

  • koekenpan of crèpepan van 20 cm Ø

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 9 el extra vergine olijfolie
  • 20 g Italiaanse kruidenmix, blaadjes geplukt en fijngesneden, behalve de oregano
  • 125 g bloem
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper of meer naar smaak, fijngesneden
  • 400 g cherrytomaten op sap (1 blik)
  • 100 g semi-gedroogde tomaten op olie uitgelekt, grof gehakt
  • 8 witte asperges, geschild en zonder houtige eindjes
  • 8 groene asperges, zonder houtige eindjes
  • 150 g stracciatella di burrata, supermarkt of delicatessenwinkel

Instructies

  • Pureer voor de manicotti de melk met de eieren, 1 el olijfolie, de rozemarijn, tijm en salie uit de kruidenmix tot heel fijn (houd de oregano apart). Voeg de bloem en een snuf zout toe en meng tot glad beslag. Laat 15 min. rusten.
  • Verhit intussen voor de arrabbiatasaus 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de knofl ook en rode peper 1 min. Voeg de cherrytomaten met het sap toe en breng aan de kook. Laat ± 10 min. zachtjes inkoken. Duw de tomaten een beetje kapot.
  • Voeg de semi-gedroogde tomaten toe en kook 5 min. mee. Voeg 2 el olijfolie toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Breng op smaak met zout.
  • Kook intussen de witte asperges ± 10 min. in licht gezouten water. Neem de pan van het vuur, voeg de groene asperges toe en laat met de deksel op de pan ± 10 min. staan. Giet af en snijd alle asperges schuin doormidden.
  • Verhit ½ el olijfolie in een koekenpan. Schep een ruime juslepel beslag in de pan en bak de manicotti op middelhoog vuur ± 1-2 min. per kant. Keer als de randjes kleuren en loskomen van de pan. Laat op een bord glijden en zet apart. Bak zo nog 7 flensjes.
  • Snijd de oregano uit de kruidenmix fijn en meng door de stracciatella. Verdeel de stracciatella en asperges over de 8 flensjes en vouw ze dicht in driehoekjes. Verdeel de arrabbiatasaus over een platte schaal en leg de manicotti erop. Bestrooi evt. met extra oregano en serveer direct.

Voedingswaarde

calorieën: 333kcal
eiwit: 11g
vet: 22g
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING LAURA VIJSELAAR FOODSTYLING MARTINE STEENSTRA.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zet ook witlof met ham & salie op tafel tijdens de paasbrunch.