Zin in een mascarpone toetje? Mascarpone stop je in verwengerechten: met z’n fluweelzachte textuur en volle smaak leg je iedereen die het proeft in de watten.
Een echte Italiaanse allemansvriend waar je desserts mee naar een hoger niveau tilt. Van citroentiramisu tot schuimtaart: we geven je 19x zoet met mascarpone.
Liever een hartig gerecht met mascarpone? Dit is ook verrukkelijk: bloemkool-rucolasoep met mascarpone en cannellinibonen.
Wat is mascarpone?
Mascarpone is een Italiaans zuivelproduct gemaakt van volvette room. Zijn oorsprong ligt in de Italiaanse Lombardije, waar kaasmakers het per toeval ontdekten. Mascarpone is technisch gezien geen kaas, aangezien er geen stremsel wordt toegevoegd en er geen wrongelvorming optreedt bij het maken.
Het proces omvat eerder een zachte verzuring door het gebruik van citroen- of wijnsteenzuur, waardoor mascarpone dichter bij een yoghurt of clotted cream in de buurt komt.
Zelf mascarpone maken
Je kunt het ook erg eenvoudig zelf maken door een piepklein beetje wijnsteenzuur, opgelost in 1 el water, toe te voegen aan warme room.
Verwarm al roerend door en het mengsel zal steeds dikker worden. Laat nu 8 uur rusten in een kom en vervolgens 12 uur uitlekken in een met theedoek beklede zeef. Prego!
Bekijk ook: 52x Italiaanse zoete lekkernijen
19x mascarpone toetje
Bekijk ook: 27 makkelijke desserts voor wie niet van desserts houdt
Toe aan meer zoete inspiratie? Bestel onze special ZOET met de 56 beste zoetrecepten van delicious. Van alledaagse verwennerij tot desserts en feesttaart. Lees meer!