7x de allerlekkerste zoete recepten met mascarpone

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
ricotta-mascarponetaart met amaretti

Mascarpone stop je in verwengerechten: met z’n fluweelzachte textuur en volle smaak leg je iedereen die het proeft in de watten. Een echte Italiaanse allemansvriend waar je desserts mee naar een hoger niveau tilt. Van citroentiramisu tot schuimtaart: we geven je 7x zoet met mascarpone.

Liever een hartig gerecht met mascarpone? Dit is ook verrukkelijk: bloemkool-rucolasoep met mascarpone en cannellinibonen.

Wat is mascarpone?

Mascarpone is een Italiaans zuivelproduct gemaakt van volvette room. Zijn oorsprong ligt in de Italiaanse Lombardije, waar kaasmakers het per toeval ontdekten. Mascarpone is technisch gezien geen kaas, aangezien er geen stremsel wordt toegevoegd en er geen wrongelvorming optreedt bij het maken. Het proces omvat eerder een zachte verzuring door het gebruik van citroen- of wijnsteenzuur, waardoor mascarpone dichter bij een yoghurt of clotted cream in de buurt komt.

Zelf mascarpone maken

Je kunt het ook erg eenvoudig zelf maken door een piepklein beetje wijnsteenzuur, opgelost in 1 el water, toe te voegen aan warme room. Verwarm al roerend door en het mengsel zal steeds dikker worden. Laat nu 8 uur rusten in een kom en vervolgens 12 uur uitlekken in een met theedoek beklede zeef. Prego!

7x zoet met mascarpone

ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
Romig en fris, decadent en easy. Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt!
Ook lekker:
naar recept
mascarponetaart-deliciousmagazine
Schuimtaart met pecan, peer & mascarpone
Deze schuimtaart met pecannoten en peer is al een plaatje om naar te kijken en een traktatie om te eten. Deze taart is even een werkje om te maken, maar daardoor extra leuk voor de feestdagen. Ga jij de uitdaging aan? 
Extra leuk: dit jaar bestaat delicious. magazine 15 jaar. Deze taart is één van onze favorieten van de afgelopen jaren. Benieuwd naar de andere 14? Je vindt ze in ons extra dikke kerstnummer.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Schuimtaart met pecan, peer en mascarpone
meringue met bramen en citroenverbenaroom
Deze rol met zoete meringue, zelfgemaakte bramenjam en frisse room is om je vingers bij af te likken! Ook heel lekker: frambozenmeringues.
naar recept
scones met mascarpone
Maak je zelfgebakken scones met mascarpone nóg lekkerder met een flinke schep aardbeienjam. Voor een lekkere bite bestrooi je de scones met gehakte amandelen en sesamzaad.
naar recept
scones met mascarpone - delicious
soezen met rood fruit en mascarpone-limoenvulling
Rutger bakt voor delicious. soezen met rood fruit en mascarpone-limoenvulling, superfeestelijk en héél lekker! Rutger, de eerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Er zitten frambozen, bramen, blauwe bessen en aardbeien in… je proeft de zomer! Soezen maak je met kookdeeg dat een paar minuten goed moet garen in de pan. En de oven mag vooral niet te vroeg open.’
naar recept
soezen met rood fruit - delicious
tiramisu met limoncello en lemon curd
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
naar recept
tiramisu met limoncello en lemon curd
bosvruchtencharlotte
De basis van deze feestelijke tiramisù-charlotte is mascarponecrème met bosvruchtenpuree. De vruchtenpuree maak je zelf, wanneer het fruit op z’n best is.
Ook heerlijk: citroen-ricottacake met frambozenroom
naar recept
Bosvruchtencharlotte
ricotta-mascarponetaart met amaretti
R Dosia Brewer F Saskia van Osnabrugge S Jet Krings Bereiding Ajda Mehmet