Wat is kerst zonder chocolade? In de toetjes, in kerstkoekjes en gebak – chocolade is voor ons onlosmakelijk verbonden aan het kerstdiner.
Denk aan chocolade in adventskalenders, kerstkransjes, chocolade truffels en natuurlijk nagerechten met cacao. Of het gaat sneeuwen met kerst is altijd maar de vraag. Maar dat er chocolade aanwezig is, is voor ons iets dat vast staat.
Chocolade wordt trouwens niet alleen gegeten tijdens de feestdagen, het is ook een heel goed cadeau. Prachtig verpakte bonbondozen en luxe chocoladerepen zijn een heel goed cadeau voor onder de boom.
Over chocolade gesproken… In ons kerstnummer vind je trouwens een heerlijk recept voor chocoladekoekjes met gember-zeezout & dulce de leche, chocolademousse met olijfolie en gepekelde pruim, pithiviers met choco-kastanjevulling en een s’mores-karameltaart. Bestel het nummer hier!
Een spectaculair kerst dessert met chocolade
chocoladetaart – délice – met bladgoud
Als bakken een erkende topsport was, dan vielen er met deze gracieuze taart vele prijzen te winnen. Ons jubileum vieren we met een tafel vol taarten, waar deze chocoladetaart subtiel schittert. Hij is rijk & romig, perfect voor de wintermaanden – en de feestdagen in het bijzonder. Begin minstens 1½ dag van tevoren aan dit recept. De taart is goed voor 20 puntjes, dus je weet wat je te doen staat. Trek je bladgoud uit de kast, tijd om deze beauty te bakken!
Do like the Americans met pecan pie! Met de combi van pure chocolade, volle room en knapperige pecannoten maak je iedereen gelukkig. Gek op fudge? Maak dan ook zeker abrikoos-amandel-chocoladefudge
chocolade baklava met pistache & koffie-honingsiroop
Na dit dessert moet je wel je vingers aflikken, want de koffie-honingsiroop is zoet en plakkerig op de juiste manier. Chocolade-koffiebaklava is verre van traditioneel, maar maakt dat uit? Welnee, proef zelf maar. Liever een frisser dessert? Tarte tatin met mango en kokos
chocolade-hazelnoottaart met geroosterde aardbeien
Sensationeel: pure chocolade, olijfolie, likeur en hazelnoten met on top mascarpone en geroosterde aardbeien. Het magische ingrediënt waarmee je werkelijk álles meer diepte geeft? Of het nu deze choco-notentaart is, of een warme focaccia: goede olijfolie verbindt alle smaken perfect. 28x zomerse recepten met aardbeien
Anna Jones is dol op taart; ‘Ik ben een ongekende zoetekauw,
dus ik neem gebak heel serieus. Deze
stevige, kleverige chocoladecake met kokosolie is even populair bij mijn zoontje als bij mijn veganistische broer. Ik heb het recept gekregen van een Amerikaanse vriendin, vandaar dat er olie in gaat en geen boter. En eenvoudig te maken, je hoeft niets romig te kloppen of te
zeven. Gebruik een bakvorm die goed sluit, want het beslag is vrij dun en loopt makkelijk door kieren.’Dit en nog meer gerechten uit haar nieuwe kookboek lees je in de nieuwe delicious. Shop hem nu!
Overal in Turijn zie je de klassieke bonét op het menu staan. Het lijkt net of deze chocoladepudding uit twee delen bestaat. De amaretti drijven tijdens het bakken boven en zorgen zo voor een iets rul laagje. Voeg wat sterke espresso toe om de chocoladesmaak nóg intenser te maken. Een knapperig koekje als versiering is een must in Turijn!Maak ook eens deze Italiaanse klassieker: de milano-torino cocktail
De traditionele chocolademousse komt uit Frankrijk en wordt gemaakt van eieren en chocolade. Deze pure chocolademousse is zacht en romig. Zin in een ander toetje met chocolade? Deze chocolade-vanillelolly’s zijn ook lekker!
Feestbombe!Je kunt in plaats van kleintjes ook één grote maken voor 8 personen. Neem dan een diepe schaal van minimaal 1,4 liter inhoud. Gebruik de dubbele hoeveelheid ingrediënten. Meet de boven-wijdte van de schaal en maak de koekbodem zo groot als de diameter van de schaal. Zet de bombe minimaal 5,5 uur in de vriezer voor je de chocolade erover giet.Tip: maak deze gemberbombes 1 dag eerder, begin zeker 6 uur van tevoren!
Ga je mee terug in de tijd? Dit was namelijk het allereerste recept – óóit – dat op de voorkant prijkte van delicious. magazine: een flensjestaart die niet alleen de looks heeft, maar al even gelaagd smaakt.Met de nieuwste editie (heb je de prachtige cover al gezien?) vieren we dat we al 15 jaar onze liefde delen voor alles wat met koken en eten te maken heeft. En bij zo'n feestelijk jubileum hoort natuurlijk een kleine terugblik. Want wat stond er eigenlijk in 2006 op de papieren delicious.-tafel? Nou, deze flensjestaart bijvoorbeeld, maar ook high-tea-achtige versnaperingen waar we nu van zouden huiveren, alleen al die styling, jikes! Nu maakt alles uiteindelijk een come back – of we waren destijds voorlopers – want 15 jaar later serveren we opnieuw een groente kerstmenu. Deze keer met de touch van Janneke: hasselback-pompoen, gebakken knolselderij met peperroomsaus en een gepofte aubergine met geklopte geitenkaas en maanzaad. Benieuwd naar de andere feestgerechten? Bestel het jubileumnummer hier.
chocoladetaart met salted pinda-ijs en rozemarijnkaramel
Je kunt ook pistache of hazelnoten nemen, die smaken ook goed in dit feesttoetje. Wil je dit recept voorbereiden? Bak 1 dag eerder de taarten schep de pinda’s door het ijs. Ook de karamel kun je eerder maken.
Deze chocolade-hazelnoottaart is alles wat je nodig hebt. Wij als echte bakfanaten houden wel van een chocoladetaartje op z’n tijd. Combineer dat met hazelnoten en we zijn om. Onderstaand recept voor chocolade-hazelnoottaart komt uit delicious. hét kookboek.
Er gaat toch niet boven de geur van versgebakken broodjes, recht uit de oven, vindt Valli Little. Haar babka met chocolade is niet te versmaden. Recept voor 1 brood. Begin minstens 3 uur van tevoren
Ons advies? Probeer chocoladeverleidingen vooral niet te weerstaan. Dat lukt toch niet. Dus geef gewoon eens toe aan deze koekjes bomvol pure chocolade. Neem de allerlekkerste chocolade die je kunt krijgen – een hoog cacaogehalte garandeert een diepe chocoladesmaak. Geef de brosse koekjes ten slotte een extra zilte hint met zout én verkruimelde pretzels. Dit vind je vast ook lekker: klassieke chocolate chip cookies.
Met een laagje gesmolten chocolade met whisky en pruimen geef je deze briochetaart een totale make-over en een volwassen kick. Pas tevoorschijn halen als de kinderen al onder zeil zijn. Vast voor je volgende baksessie: chocolade cheesecake met karamel of pecan pie met chocolade en karamel.
Deze geknoopte zoete broodjes komen oorspronkelijk uit de Joodse keuken. De meest traditionele babka-smaken zijn chocolade en kaneel, alleen wij kiezen voor een florale twist: chocolade met kardemom. Wist je dat kardemom uit dezelfde familie komt als gember? Vandaar die heerlijke frisse citrustoets!Het deeg van de babka’s is zo plakkerig dat je dit het best met een standmixer of krachtige mixer met deeghaken kunt maken. Tip: gebruik boter op kamertemperatuur, anders mengt het niet goed met het deeg.Rutger past dezelfde vouwtechniek toe bij deze Scandinavische kardemombullar.
Tja, wat serveer je tijdens een brunch of uitgebreid ontbijt? Hoe je het ook wendt of keert, deze babka’s met chocolade-hazelnootpasta en tahini vindt iedereen lekker, eet je zo uit het vuistje en zijn een treat voor iedereen.