havermoutkoekjes met zilte chocolade en pretzels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
havermout-pretzelkoekjes

Bak lekker zoet dit jaar! Onder andere deze havermoutkoekjes. In onze special vind je nog meer heerlijke recepten:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
aantal 20 | koek, zoet | familietijd, feestdagen, feestelijk, moederdag, najaar, vaderdag, valentijn, weekend, winter | amerikaans, internationaal |
Ons advies? Probeer chocoladeverleidingen vooral niet te weerstaan. Dat lukt toch niet. Dus geef gewoon eens toe aan deze koekjes bomvol pure chocolade.
Neem de allerlekkerste chocolade die je kunt krijgen – een hoog cacaogehalte garandeert een diepe chocoladesmaak. Geef de brosse koekjes ten slotte een extra zilte hint met zout én verkruimelde pretzels.
Dit vind je vast ook lekker: klassieke chocolate chip cookies.
voorbereiding15 minuten
oven12 minuten
totale tijd27 minuten

ingrediënten

  • 110 g havermout
  • 60 g geraspte kokos
  • 100 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 100 g zoute pretzels, verkruimeld
  • 140 g boter
  • 125 g lichte kandijstroop (golden syrup*)
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 1⁄2 tl baksoda
  • 80 g pure chocolade, 70% cacao, gesmolten en afgekoeld
  • zeezoutvlokken, voor erover

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Roer in een kom de havermout, kokos, bloem, cacaopoeder, pretzelkruimels en een snuf zeezout door elkaar.
  • Doe de boter met de stroop en suiker in een steelpan en verwarm al roerend op matig vuur tot de boter smelt. Breng aan de kook en kook 1-2 min. zachtjes tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en roer de baksoda erdoor. Schenk over het havermoutmengsel en voeg de gesmolten chocolade toe. Roer door elkaar met een houten pollepel.
  • Draai van het havermoutmengsel
 20 balletjes van 40 g. Verdeel ze – met 3 cm tussenruimte – over twee met bakpapier beklede bakplaten.
  • Druk de balletjes plat met je handpalm en strooi er wat zeezoutvlokken over. Bak 10 koekjes 8-10 min. tot ze net droog aanvoelen en laat volledig afkoelen op een rooster. Bak intussen de rest.

Voedingswaarde:
calorieën: 216kcal
|
eiwit: 3g
|
vet: 10g
|
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
* Je kunt de koekjes tot 1 week luchtdicht bewaren. 
* Golden syrup koop je bij ruim gesorteerde supermarkten en online.
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
havermout-pretzelkoekjes