aantal 10 |
nagerecht, taart |
|
amerikaans |
Do like the Americans met pecan pie! Met de combi van pure chocolade, volle room en knapperige pecannoten maak je iedereen gelukkig. Gek op fudge? Maak dan ook zeker abrikoos-amandel-chocoladefudge
voorbereiding25 minutes minutes
kooktijd30 minutes minutes
wachten30 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 25 minutes minutes
Kookgerei
- ook nodig: ribbeltaartvorm met losse bodem van 24 cm Ø, ingevet, steunvulling
ingrediënten
- 150 g bloem
- 3 el melk
- 397 g gecondenseerde melk (1 blikje)
- 50 g lichte basterdsuiker
- 300 g pure chocolade
- 75 g ongezouten pecannoten
- 125 g boter
- 50 g kristalsuiker
instructies
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de bloem, 75 g boter, kristalsuiker, melk en een snuf zout. Vorm er een platte grote ronde schijf van en laat het deeg verpakt in plasticfolie minstens 30 min. in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 28 cm Ø en bekleed de vorm ermee. Leg een royaal vel bakpapier op het deeg en strooi hierop de steunvulling.
- Bak de deegbodem 10 min. in de voor- verwarmde oven. Haal de steunvulling met bakpapier eruit en bak de bodem in nog 10-12 min. goudbruin en gaar*. Laat de taartbodem in de vorm afkoelen.
- Verwarm in de steelpan op laag vuur de gecondenseerde melk met de basterd- suiker en de resterende 50 g boter. Roer glad.
- Breek de chocolade in stukjes en voeg aan de room toe. Laat de chocolade zonder verder verwarmen in de warme room smelten en roer tot een gladde, dikke chocoladeroom.
calorieën: 490kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
* In deze video laten we zien hoe je een deegbodem blind bakt met een steunvulling.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 36x lekkers voor iedereen die niet van oliebollen houdt