pecan pie met chocoladefudge

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pecan pie chocoladefudge-pecanpie
aantal 10 | nagerecht, taart | | amerikaans |
Do like the Americans met pecan pie! Met de combi van pure chocolade, volle room en knapperige pecannoten maak je iedereen gelukkig.
Gek op fudge? Maak dan ook zeker abrikoos-amandel-chocoladefudge
voorbereiding25 minuten
kooktijd30 minuten
wachten30 minuten
totale tijd1 uur 25 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: ribbeltaartvorm met losse bodem van 24 cm Ø, ingevet, steunvulling

ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 3 el melk
  • 397 g gecondenseerde melk (1 blikje)
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 300 g pure chocolade
  • 75 g ongezouten pecannoten
  • 125 g boter
  • 50 g kristalsuiker

instructies

  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de bloem, 75 g boter, kristalsuiker, melk en een snuf zout. Vorm er een platte grote ronde schijf van en laat het deeg verpakt in plasticfolie minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 28 cm Ø en bekleed de vorm ermee. Leg een royaal vel bakpapier op het deeg en strooi hierop de steunvulling.
  • Bak de deegbodem 10 min. in de voor- verwarmde oven. Haal de steunvulling met bakpapier eruit en bak de bodem in nog 10-12 min. goudbruin en gaar*. Laat de taartbodem in de vorm afkoelen.
  • Verwarm in de steelpan op laag vuur de gecondenseerde melk met de basterd- suiker en de resterende 50 g boter. Roer glad.
  • Breek de chocolade in stukjes en voeg aan de room toe. Laat de chocolade zonder verder verwarmen in de warme room smelten en roer tot een gladde, dikke chocoladeroom.
  • Schenk de chocoladeroom in de taart- bodem en verdeel meteen de pecannoten erover. Laat de taart afkoelen. Snijd de taart met een scherp, nat mes in puntjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 490kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
* In deze video laten we zien hoe je een deegbodem blind bakt met een steunvulling.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 36x lekkers voor iedereen die niet van oliebollen houdt

pecan pie chocoladefudge-pecanpie