Het najaar wordt aards, wild, maar vooral zoet… heerlijk! Geef knisperend seizoensfruit, appels, peren, de laatste vijgen (!), een metamorfose door er een warme herfsttaart van te bakken. Nodig gasten uit, kraak een zak met walnoten en geniet van deze taarten onder het genot van een warme chai.
Walnoten geven een taart een aardse crunch, en dat past perfect bij de warme aroma’s van herfstspecerijen, chocolade en zoet fruit. Het enige wat je nog nodig hebt is een goed recept, maar komt dat even goed uit: we’ve got you!
chocolade-walnotentaart
Voor chocolade kun je ons midden in de nacht wakker maken. Voeg daar noten aan toe en we zijn om. Een gevalletje 1 + 1 = 2. Heel fijn aan dit recept van chocolade-walnotentaart: je kunt ‘m ook no-bake maken! De bodem maak je dan van gemalen koekjes en boter.Ook zo lekker: chocolade-hazelnoottaart.
walnotentaart met gegrild fruit en sinaasappel-brandyroom
Deze walnotentaart met gegrild fruit van Yvette van Boven ziet er niet alleen spectaculair uit, zo smaakt hij ook! Het is even een werkje en je komt verschillende technieken tegen, maar met de duidelijke instructies van Yvette moet dat zeker weten goedkomen.
We hebben nooit geen verlangen naar appeltaart. Maar als de bladeren vallen en de verse oogst van de appelboom komt, dan smaakt zo’n herfsttaart éxtra goed.
Zin in vijgen? Bak deze herfsttaarten zo snel mogelijk
Wacht niet te lang, want het vijgenseizoen stopt al in oktober. Uiteraard kun je gedroogde vijgen gebruiken, maar die zijn lang niet zo sappig en fris als de verse vruchten. Ga voor een lichte vijgentaart van Jamie Oliver, of maak een snel vijgentaartje met kant-en-klaar bladerdeeg als er onverwachts iemand op de stoep staat die zin heeft in lekkers bij de koffie.
Easy vijgentaart van Jamie Oliver
VRUCHTEN & NOTENBASIS , VANILLEYOGHURT & HONINGZet in no-time een prachtig dessert op tafel met deze vlugge vijgentaart die je niet hoeft te bakken – een basis van fijngestampte vruchten en noten met een topping van yoghurt, vijgen en honing.VOOR 8 PERSONEN
Voor onverwachte visite of onaangekondigde trek: hele easy vijgentaartjes die je maakt met diepvriesbladerdeeg, amandelmeel, een beetje jam en verse vijgen.
Lekker, een luchtige cake met frisse citroensmaak en een topping van vijgen in een zoete honingsiroop.Gek op pistache? Deze baklava gaat je hart veroveren!
Herfsttaart nummer één als je het ons vraagt! Vandaar een hele lijst met de lekkerste recepten. Wat is jouw favoriet?
Pompoentaart
Is het wel herfst als je nog geen pompoentaart hebt gebakken? Amerikanen zijn er dol op, en ook in Nederland zie je steeds vaker een pumpkin pie uit de oven rollen. Probeer het zelf met dit easy recept.
pompoentaart
Voel je de knisperende lucht? Het geluid van krakende blaadjes onder je laarzen? En kun je alleen maar denken aan pompoen op elk moment van de dag? Het kruidige herfstseizoen is begonnen, en dat betekent aan de bak! Trap het seizoen af met deze Amerikaanse darling: pumpkin pie. Helemaal niet moeilijk en angstaanjagend verslavend. pumpkin spice: wat is het en hoe maak je het zelf?
Als een meringue, cheesecake of slof niet aantrekkelijk genoeg is, ga dan voor een galette met warme bramen. Wedden dat je daar knikkende knietjes van krijgt?
cheesecakejes met gemarineerde bramen
Rutger bakt voor delicious. mini cheesecakejes met een frisse topping van bramen in muntsiroop. Zoet en toch lekker fris dankzij de munt. Tip van Rutger: Om na het afkoelen en opstijven de papiertjes makkelijker van de cheesecakejes af te halen, zet je ze 15 minuten van tevoren in de vriezer.
Een knapperige en iets chewy bodem, een smeuïge laag notenspijs, frisse fruitroom en vers zomerfruit bovenop: deze slof heeft het allemaal. Met dit recept bak je twee sloffen. Je kunt de al gebakken bodem zonder topping ook heel goed invriezen!
Wij staan vooraan in de rij als we een puntje notentaart mogen proeven, en met ons nog heel veel andere Nederlanders. Ons land is gek op herfsttaart met noten, maar in Nederland is maar een handjevol notenkwekers te vinden. Dat ligt niet aan ons klimaat, want hazelnoten en walnoten gedijen hier uitstekend.
Alleen het drogen van de noten in de zon is lastig, zeker omdat de oogsttijd in de herfst valt. En we weten allemaal wat dat betekent: haal je regenjas uit de kast!
Daarnaast is het pellen van de noten een arbeidsintensief – en dus duur – karwei. De noten die wij kopen komen daarom vrijwel altijd uit lagelonenlanden. Een goede reden om fairtrade noten te kopen voor je volgende herfsttaart.
pistachenotentaart met limoncellocrème
Italië…limoncello! Want welk drankje hoort er meer bij Italië dan dit zoete & zachte (als ‘ie echt goed is tenminste) drankje op een zonovergoten terras? Maar wist je dat je nog veel meer kunt doen met limoncello? Wat dacht je van deze pistachenotentaart met limoncellocrème!
Het wildraapseizoen is in volle gang en dat vieren we met een Italiaanse feesttaart van Eke Mariën. Ja, het is maandag. So what? Ook op maandagavond is deze taart genieten geblazen. Nog makkelijk ook, want je bereidt ‘m in een half uur waarna hij nog drie kwartier in de oven gaat.
hazelnoot-meringuetaart met halva & gedroogde abrikozen
Let’s go nuts, want voor zoet uit het Midden-Oosten heb je wel een paar noten te kraken. Dus sla maar in die noten en organiseer een feest voor je zintuigen! Deze luchtige schuimtaart maak je zonder bloem (yes, helemaal glutenvrij) en vul je met amandelen en abrikozen. Zijdezachte ricotta-room on top en hij is extra speciaal dankzij halva.Halva is een zoete specialiteit uit het Midden-Oosten. Van oorsprong Arabisch: 'halwa' betekent zoet in het Arabisch. Gemaakt van gemalen sesamzaad, suiker, honing, noten als amandelen of pistaches en plantaardige olie. Dit recept komt uit het laatste nummer van delicious.. Bestel hem hier!
Deze chocolade-hazelnoottaart is alles wat je nodig hebt. Wij als echte bakfanaten houden wel van een chocoladetaartje op z’n tijd. Combineer dat met hazelnoten en we zijn om. Onderstaand recept voor chocolade-hazelnoottaart komt uit delicious. hét kookboek.
Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom deze onweerstaanbare amandeltaart met bessen. Relax, het wordt sowieso lekker.Luchtig, zoet en met een topping van gemarineerde bessen. Bonus: deze taart is glutenvrij!
Een ongelooflijk makkelijk en enorm Italiaanse cake. Nu met stoofperen en siroop, maar met appelcompote en een bol ijs kan ook. Of met zacht geklopte slagroom en rood fruit, in het seizoen zal rabarber er ook heerlijk bij zijn. Echt een goed recept voor een feesttoetje het hele jaar rond!
chai-spice tulband met amandelen & kardemomglazuur
Elk feestje verdient een taart, of andersom! En dan het liefst deze tulband! Dus kies maar uit en vier ons jubileum mee met een taart naar jouw smaak: van rijk & romig tot klein & verfijnd, van royaal & robuust tot fris & fruitig. Je vindt ze allemaal in het november-nummer van delicious. dat nu nog in de winkels ligt. Hieronder een preview van de chai-spice tulband met amandelen en kardemomglazuur.
Kun jij ook altijd lastig kiezen waneer het op zoet aankomt? Er zijn zó veel lekkere smaken om schitterende taarten mee te maken! Met dit showstuk ga je voor combineren in plaats van kiezen, want chocolade, karamel en nootjes passen uitstekend bij elkaar. De zoete, romige vulling krijgt een knapperige topping door de pecannootjes. Je geeft ‘m een extra royale draai met een bolletje ijs, pure magie!Begin op tijd aan dit recept, het deeg van de pecanpie heeft even nodig. Ook een heel goed idee: onze bananen-notencake met karamelsaus.
Do like the Americans met pecan pie! Met de combi van pure chocolade, volle room en knapperige pecannoten maak je iedereen gelukkig. Gek op fudge? Maak dan ook zeker abrikoos-amandel-chocoladefudge