5x de lekkerste warme drankjes om de winter mee door te komen

Soep, stamp en stoof zijn inmiddels weer hoofdrolspelers van ons weekmenu. Maar wat wil je met deze temperaturen tussen de maaltijden door? Precies, ook iets warms te drinken als het kan!

Mocht je de theedoos inmiddels uitgespeeld hebben: wij geven je wat fijne suggesties voor de lekkerste warme dranken. Zoals je ze gewend bent, én net even anders. 

Niet warm, toch heerlijk: salted caramel espresso martini.

pure chocolademelk met kardemom en gember
Er zijn van die dagen dat je liever niet naar buiten wilt. Je op de bank nestelen met een delicious. en een lekker warm kopje chocolademelk is dan de beste optie. delicious. chocolademelk met kardemom en gember, dat wel. Dus heel even van die bank af, want de enige, echte pure chocolademelk maak je zelf!
naar recept
chocolademelk met kardemom-delicious
kruidige zoete wijn
Als de temperatuur buiten onder het vriespunt duikt, zijn we echt toe aan iets warms. Én iets kruidigs. Dit warme kacheltje – in de vorm van een Zwitserse drank – maakt het allemaal net iets aangenamer.
naar recept
Kruidige zoete wijn-delicious
sinaasappel-chocomelk met tijmroom
Échte chocolademelk maak je natuurlijk zelf. Wij maken een variant op dit heerlijke winterdrankje: sinaasappel-chocomelk met tijmroom. Want warme choco, daar is iedereen toch dol op?
naar recept
sinaasappel-chocomelk - delicious
golden milk met kurkuma (haldi doodh)
Golden milk (of haldi doodh) is een verwarmend drankje gemaakt van kurkuma. Kurkuma lijkt een trendy ingrediënt, maar in de oosterse en vooral de Indiase keuken wordt het al eeuwenlang gebruikt. Diepgeel van kleur, warm aards van smaak en goed voor je algehele weerstand, juist in de winter. Combineer kurkuma met meer oosterse specerijen als kaneel, kardemom, kruidnagel of steranijs: zo komt deze specerijen-koningin nóg beter tot haar recht.
naar recept
golden milk
warme witte choco met kaneel
Nodig wat vrienden uit en zet vanmiddag nog deze hemelse warme witte choco met kaneel aan je lippen.
Wil jij ook warme choco to go? Maak dan deze chocolade-vanillelolly’s voor amandelchocomelk.
naar recept
witte chocolademelk met kaneel | delicious

Of gebruik jouw eigen favoriete recept en blaas het nieuw leven in door pumpkin spice of een scheut kruidige siroop toe te voegen. Of kies voor chique met de koffielikeurroom hier onder!

koffielikeurroom
delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten met (h)eerlijke Fairtrade koffie, zoals deze koffielikeurroom voor bij Fair Trade espresso!
naar recept
koffielikeurroom - delicious
iStock