nr.1 foodmagazine

3x de lekkerste spiced drankjes om de winter mee door te komen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Spiced siroop in je koffie, échte pure chocolademelk of een heerlijk kruidig sapje. Dit weet vraagt om kruidige drankjes om je aan op te warmen. Wat maakt het zo lekker en vooral…waar kan je het kopen? 

Ook heerlijk: salted caramel espresso martini.

Winter spice siroop

Om je chocolademelk of cappuccino nóg spannender te maken, druppel je er wat winter spice siroop van Monin in. Met gember, piment, kaneel & kruidnagel. Ook lekker over geroosterd fruit of in je favoriete zwarte thee of koffie. € 11,21 (0,7 l). O.a. te koop bij dekoffiethuiswinkel.nl

Voor cacao komt cacaopulp

En van die cacaopulp kun je sap persen dat natuurlijk zoet is. Marika van Santvoort werkt in de duurzame cacao-sector en ontdekte dat dat niet alleen waanzinnig lekker is, maar ook een extra bron van inkomsten voor cacaoboeren. Ze omschrijft het sap als een mix van ananas, peer, groene appel, citrus en lychee met hinten van witte bloemen, honing en tamarinde. We kunnen het niet mooier omschrijven, deze tropische jungle op je tong. € 21 (6 flesjes van 250 ml ). Te koop bij  Pacha de cacao.

De allerlekkerste chocolademelk…

Die maak je zelf, met warme geschuimde melk en de chocolatte-tabletten van Max Havelaar, fairtrade biologische Belgische chocolade. Wij drinken ‘m het liefst puur. € 12,95 voor 15 chocoladetabletten. Te koop bij Peeze.

Beeld: iStock.

Deze drankjes en nog veel meer vind je in café delicious uit delicious. magazine nr. 2 ‘Het grote verwennummer’ – februari 2021.

Cover 2021-02 - delicious

 

spiced drankjes - delicious