risotto met cavolo nero en paddenstoelen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zo’n heerlijk Italiaans gerecht, risotto met cavolo nero en paddenstoelen, gaat er bij iedereen wel in. Roer er op het laatst crème fraîche door en royaal pecorino, dan word je risotto nóg lekkerder!

Nog een Italiaanse klassieker: Toscaanse ribollita met cavolo nero

risotto met cavolo nero en paddenstoelen

hoofdgerecht (4 personen) | vega

2 sjalotten
50 g boter
300 g risotto
2 el funghi trifolati (Jonnie Boer, Euroma)
200 g grof gesneden cavolo nero*
300 g gemengde paddenstoelen, in stukjes
1 teen knoflook
50 g pecorino
125 g crème fraîche

Snijd de sjalotten fijn. Smelt in een pan met dikke bodem 25 g boter. Bak de sjalot hierin 2 min. Schep de rijst erdoor en bak mee tot de korrels glanzen. Schep de specerijen erdoor.

Voeg de cavolo nero toe aan de rijst en  bak nog 2 min. Schenk 500 ml warm water  in de pan en kook zachtjes tot de rijst bijna alle water opgenomen heeft. Voeg dan meer water toe. Kook de rijst zo onder regelmatig omscheppen gaar in 18-20 min. Je hebt 1,2 tot 1,4 l warm water nodig.

Verhit intussen in een koekenpan de resterende 25 g boter. Schep de paddenstoelen erdoor en bak in 4 min. op halfhoog vuur gaar. Rasp de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Breng op smaak met zout en peper.

Rasp de pecorino. Neem de risotto van het vuur. Roer de crème fraîche en de helft van de pecorino erdoor. Breng de risotto goed op smaak met zout en peper. Schep de risotto op 4 borden. Verdeel de gebakken paddenstoelen erover en bestrooi met de rest van de pecorino.

* Cavolo nero kun je zeker bij de biologische supers krijgen, maar ook bij de meeste gewone supermarkten.  Kun je het niet vinden, vervang het dan door kleingesneden boerenkoolblad.

Bereiden ± 25 min.

p.p. ± 527 kcal / 13 g eiwit / 24 g vet / 62 g kh

RECEPT, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI  

risotto-cavolanero-deliciousmagazine