Immigranten die de VS binnenkwamen namen hun eigen cultuur en favoriete gerechten mee. Aangepast aan de omstandigheden ter plekke leverde dat weer veel nieuwe culinaire successen op, zoals: gefrituurde uienringen!
Gefrituurde uienringen in bierbeslag
vegetarisch
aantal 4 |
borrelhap, Borrelhapje, hapjes, voorgerecht |
feestelijk, koningsdag, weekend |
amerikaans |
vegetarisch
Uiensoorten: kies voor dit recept je eigen smaak ui. Denk bijvoorbeeld aan zoete, witte of rode uien.
voorbereiding30 minutes minutes
ingrediënten
- 150 g gorgonzola dolce, mild
- 2 el zure room
- 1 el mayonaise
- 2-3 el melk
- 1 el bieslook, fijngesneden
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl kerrie
- 125 ml bier
voorraad
- 3 uien
- zonnebloemolie om in te frituren
instructies
- Maal in de hakmolen van de staafmixer de gorgonzola met de zure room, de mayonaise en de melk tot een gladde dip. Breng op smaak met peper en schep de bieslook erdoor.
- Klop een glad beslag van 100 g van het bakmeel, de kerrie, het bier en een flinke snuf zout. Snijd de uien in plakken en haal de ringen los. Leg de uiringen op een schaal en bestuif ze met de resterende 25 g bakmeel zodat het beslag beter hecht.
- Verhit een laagje zonnebloemolie van 2 cm in de koekenpan. Haal de uiringen in kleine porties door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Bak ze in ± 1 min. aan beide kanten goudbruin en krokant.
- Laat ze uitlekken op keuken-papier.
- Leg ze op de borden of een schaal en serveer met de kaasdip.
calorieën: 448kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 19x oranje recepten: koekjes en plaattaarten om te verkopen op Koningsdag