We geven het toe: ook wij hebben niet altijd zin om uren in de keuken te staan. Maar we willen wel lekker eten. Een heerlijke soep is dan dé oplossing. Niet alleen qua gemak en smaak, het is ook nog een goede manier om restjes te verwerken. Deze 35 soeprecepten maak je in 30 minuten klaar.
Wanneer je regelmatig aanschuift in de virtuele kroeg van Liesbeth Rasker weet je het als geen ander: soep is wat de pot schaft op maandag!
Iedere week – uitzonderingen daargelaten – openen kroegbaas Liesbeth en kroegpoes Disco de deuren op Instagram voor Kroegpraat. De spreekwoordelijke tap stroomt van 17:00 tot 21:00 en iedereen is welkom.
Er wordt niet alleen gekletst over lifehacks en dates, maar ook over paarden (die geen paarden zijn) en aifryers (die tevens geen airfryers zijn). Om echt te weten hoe dat in zijn werk gaat moet je een keer online aanschuiven: je bent van een hoop gezelligheid én gratis levenslessen gegarandeerd.
En die soep? Die maakt Liesbeth meestal wanneer ze haar taak als kroegbaas vervult. Naast het hosten moet er natuurlijk ook gewoon gegeten worden en soep is dan een uitkomst. Snel klaar, lekker en makkelijk.
Ook nog eens een maaltijd die vlug opnieuw te verwarmen is wanneer de gemoederen hoog oplopen en er een hoop ‘bonnetjes’ verzameld en verwerkt moeten worden. Kortom: we willen niet messy, we willen soep.
35x soeprecepten in 30 minuten
Of je nu aanhaakt bij Kroegpraat of na een drukke werkdag in alle rust van een makkelijke maaltijd wil genieten, een lekker soepje lepel je in een handomdraai uit de pan. Welke kies jij?
Oh, en vergeet niet helemaal naar beneden te scrollen voor een extra lijst met inspiratie!
knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel
Er gaat niets boven een dampende kom soep. De heerlijke aardse smaak van knolselderij gaat perfect in deze soep met kruidige chorizo en zoete karamelappel.Zin in meer aardse smaken? Probeer deze zoete aardappelsoep een keer.
Een kom van deze snelle tom yum met garnalen, tomaatjes en oesterzwammen gaat er altijd in, of het nu zomer is of winter. De basis voor deze lichte en pittige Thaise soep is kippenbouillon óf visbouillon, net wat je lekker vindt.
Deze courgettesoep van Janneke is echt lekkere soep én ziet er prachtig uit. Vooral de chili-yoghurt is er bijzonder bij. Wil je zelf de chili-olie maken? Dat is heel eenvoudig. Zet neutrale olie met 1 el chiliflakes of 2 gebroken gedroogde chilipepers 30 min. op zo laag mogelijk vuur. Laat de pepers in de olie afkoelen en zeef de olie daarna. Blijft donker en koel bewaard maanden goed.
Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!
De miso geeft een heerlijke umamismaak aan deze supersnelle koolraapsoep, die ook nog eens vegan is.En de restjes koolraap? Die gaan in deze gratin met pastinaak en salie.Nog meer weten over miso? Lees hier alle ins & outs!
Voor een kom hete soep zijn we altijd te porren. Neem nou deze paprikasoep met spek-kervelhangop, wát een smaken. Tip: neem er even de tijd voor en smoor de paprika’s langzaam op heel laag vuur tot ze boterzacht zijn. Zo krijg je een intense, zoete en volle smaak en lichte saus. Liever een vegetarische soep? Laat de spek achterwege, of maak dit recept!
Eén pan en maar vijf ingrediënten heb je voor dit gerecht nodig. Nog een voordeel: de preisoep staat in no time op tafel. Nog meer smaak? Maak dan je eigen vis- of kippenbouillon om het water te vervangen.
Deze superlekkere soep maak je met maar weinig ingrediënten. En hij is ook nog eens in een halfuur klaar, wat wil je nog meer? Voor kinderen en anderen die niet van pittige blauwaderkaas houden, kun je ook blokjes jonge boerenkaas door de soep doen.
Met onze wereldrecepten ben je snel en makkelijk even weg uit eigen land! Vandaag één van onze favorieten: zoete aardappelsoep met gebakken uien.Ook ontzettend lekker: zoete aardappel in tomaten-linzensaus met mangochutney
Tijd om je ‘lunchbox’ een upgrade te geven. Maak thuis een voorraad en varieer met verschillende groenten per bakje. Wat dacht je van maïs? Of bimi? Na een kom van deze soep kun je er de rest van de middag weer tegenaan!
Superlekker en gewoon binnen een half uur op tafel, deze vega auberginesoep met linzen en fetacrème. We gaan het nóg lekkerder maken: bestrijk warm flatbread met dikke yoghurt en bestrooi met fijngesneden groene kruiden. Rol op, snijd in plakken, geef bij de auberginesoep en dippen maar!Nog een delicious.recept voor vega soep!
Een pittig begin van de week, deze pompoen-preisoep. En op een dag als vandaag – Halloween – smaakt ‘ie helemaal goed. Maar waarom eten we op deze dag pompoen en hollen we ‘m uit?Op Halloween-avond komen er volgens de verhalen goede en kwade geesten naar onze wereld. Om de huizen te beschermen tegen kwade geesten, sneden de Ieren (uit Ierland komt Halloween oorspronkelijk) lantaarns met enge gezichten uit koolrabi’s. In Amerika werd deze knol vervangen door de mooiere pompoen. En laten we dat nou helemaal niet erg vinden, want tijdens de lunch genieten we extra van onderstaande pompoen-preisoep:
Om je aan op te warmen: flinke, gevulde minestrone met cannelinibonen. Houd ‘m vega door ’t brood met boerenkoolpesto te besmeren, maak ‘m Italiaans door de bruschetta met pancetta te beleggen. Fijne bonus: dit soeprecept laat zich makkelijk verdubbelen. Ideaal om een deel in te vriezen!
Deze soep ga je in je hart sluiten en héél vaak maken! Vol smaak en – altijd fijn – supersnel op tafel. Ook lekker met courgette, sugarsnaps, paksoi en groene asperges.Nog zo'n Thaise altijd-goed-soep maken?
Zet speciaal voor ‘Meatless Monday’ deze courgette-erwtensoep met kruidenomelet op tafel. Liever alvast voorbereiden voor morgen? Koud is ‘ie ook heel lekker, dus een lunch is zo gemaakt.
Thaise vissoep is van velen een favoriet. Daarom is het altijd fijn om een goed recept bij de hand te hebben. Zoals deze vissoep met koriander, rode currypasta en rijstnoedels.Deze Thaise doperwten-kokossoep is ook erg lekker!
delicious.friend Eke Mariën maakt vaak onalledaagse combi’s, zoals deze doperwtensoep met munt. Eke: ‘Doperwten zijn een week of drie goed verkrijgbaar en flink duurder dan hun diepvriesmaatjes. Maar echt de moeite van het doppen waard!’
Het staartje van de lente en het begin van de zomer is een fijne periode: veel feestdagen (inmiddels achter de rug) een mooi zonnetje! Geniet met familie en vrienden van simpele, maar verrukkelijke gerechten die net even iets extra’s hebben. Zoals deze sla-looksoep met chiligarnalen!
Meatless monday ook bij jou thuis een begrip? Deze venkel-linzensoep is ideaal, goed gevuld en met de gegrilde geitenkaasbroodjes een goed hoofdgerecht! Vaker meatless monday? Check dit recept!
Verse groenten zijn onlosmakelijk verbonden met een seizoen. Denk je aan het voorjaar dan horen daar knapperige jonge groenten bij als peultjes, worteltjes en koolrabi. En die passen samen weer geweldig in een lente minestrone waarin je alle frisse voorjaarssmaken laat samenkomen.
Door de hartige miso mis je het rundvlees niet in deze klassieke Hongaarse paprikasoep. Janneke: 'Ben je net als ik een bonenfan, vervang dan 1 blik kikkererwten door witte (cannelini)bonen.'
Goed eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Makkelijk te maken, snel klaar en weinig ingrediënten. Voila, een romige tomatensoep. Wat wil je nog meer? Rooster voor een intense zoete tomatensmaak de tomaten in de oven tot ze zacht zijn en voeg ze dan bij de bouillon. Voor een stevige maaltijdsoep scheur je grof boerenbrood of een ciabatta in grove stukken en roer deze op het laatst door de soep. Besprenkel met flink wat extra vergine olijfolie.
Eten dat goed voor je is, wat kun je daar toch zin in hebben! Zeker nu. En dat is precies waar deze verse én gezonde groene minestrone voor is. Hij smaakt heerlijk en voedt je van top tot teen. Maak ook eens deze wortel-bataatsoep met thaise pesto.
Op een drukke doordeweekse dag is het soms best eens lekker als je snel kaar bent met koken. En voor de afwas is het ook wel fijn als dat allemaal in 1 pan kan. Deze snelle maaltijdsoep met witte vis heeft het beide. En ziet er ook nog eens héél mooi uit
kikkererwtensoep met gegrilde kip & krokante knoflook
Vanwege de neutrale smaak van de kikkererwten, kun je er allerlei (krokante) toppings aan toevoegen: nootjes bijvoorbeeld, of spannende specerijen. Gebakken mosterdzaad, komijn en kerrieblad geven de soep een Zuid-Indiaas tintje. Terwijl een kneepje citroensap de kikkererwtensoep lekker fris en zomers maakt. Meer pit? Voeg dan wat chiliolie toe. Tip: Zonder vlees? Bak een handvol extra kikkererwten in wat olijfolie lichtbruin en krokant. Breng op smaak met zout en vervang de gegrilde kipdijfilet door de gebakken kikkererwten.
Deze vissoep van Janneke is royaal gevuld met gestoofde venkel, paprika, verschillende vissoorten en gamba’s. Serveer gulle kommen en geef er knapperig laurierbrood met zoute boter bij.
Deze milde kerriesoep met varkensgehakt, udonnoedels en sake is het ideale Japanse comfortfood. Extra fijn: de soep staat in 30 minuten op tafel. We geven je hier nog drie soepen die binnen 30 minuten op tafel staan!