aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, soep |
doordeweeks |
hollands |
Het recept voor de bier-kaassoep van Mister Kitchen.
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes tijm
- 2 el olijfolie
- 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
- 2 bospenen in plakjes
- 1 flinke aardappel in blokjes
- 200 ml bier donker, niet te zoet*
- 1 l kippenbouillon van 2 tabletten
- 150 g kaas oude, pittig, geraspt
- 2 el bladpeterselie fijngesneden
instructies
- Fruit in een pan met dikke bodem de ui, laurier en tijm 5 min. zachtjes in de olijfolie, maar laat de ui niet kleuren. Voeg de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min. zachtjes mee. Blus af met het bier en laat 2 min. pruttelen.
- Voeg de bouillon toe, breng tegen de kook aan en laat 15 min. zachtjes koken tot de groenten net gaar zijn.
- Verwijder laurier en tijm en voeg de kaas toe. Maak er met de staafmixer een gladde, dunne gebonden soep van en serveer met peterselie. Evt. lekker met stoer brood.
auteur: delicious.
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willen van Riel. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!