zoete aardappel in tomaten-linzensaus met mangochutney

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
zoete aardappel in tomaten-linzensaus met mangochutney
glutenvrij, veganistisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | zuid-afrikaans | glutenvrij, vegan
Vegan stoven was nog nooit zo makkelijk én snel. De gember geeft het gerecht een pittige kick, en smaakt lekker fris in combinatie met de korianderzaadjes.
Weinig tijd? Maak dan een van deze Aziatische recepten die op tafel staan in 30 minuten.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappels met schil, schoongeboend
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 700 ml gezeefde tomaten 1 fles
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 400 g linzen, 1 blik, uitgelekt
  • 2 cm gemberwortel
  • 3 el mangochutney
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

instructies

  • Snijd de aardappels in 2 cm-stukken. Kook ze in water met zout in ± 8 min. net gaar.
  • Verhit in de hapjespan de olijfolie. Snijd de knoflook fijn. Rooster in een droge koekenpan het korianderzaad totdat het geurt. Stamp de koriander in de vijzel grof. Fruit de knoflook met de kerrie, komijn en het korianderzaad 1 min.
  • Voeg de gezeefde tomaten met de laurier en tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de linzen toe en verwarm 4 min.
  • Giet de aardappels af en voeg ze toe aan de tomaten-linzensaus. Breng op smaak met zout en peper en verwarm samen nog 2 min.
  • Schil de gember en rasp fijn. Meng de gember door de mangochutney. Schep de zoete aardappel met tomaten-linzensaus op de borden en serveer met de chutney.
Voedingswaarde:
calorieën: 885kcal
|
eiwit: 47g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 90g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
zoete aardappel in tomaten-linzensaus met mangochutney