pindasoep met paksoi en cashewnoten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pindasoep-delicious


aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht, soep | doordeweeks | surinaams |
Tikje surinaams: pindasoep met knapperige paksoi, kruidige cashewnoten en pit van de sambal.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 3 el arachideolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 stuk (van 2 cm ) gemberwortel fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • l kippenbouillon van 2 tabletten
  • 150 g pindakaas
  • 2 el ketjap manis
  • sambal badjak of oelek
  • 40 g cashewnoten gezouten of ongezouten, gehalveerd
  • 1 tl chili-olie
  • ½ tl komijnzaad gemalen
  • 1 kleine paksoi in dunne reepjes
  • 2 tl vissaus

instructies

  • Verhit 2 el van de olie in een soeppan en fruit hierin op laag vuur de knoflook, gemberwortel en ui ± 5 min. Voeg de bouillon, pindakaas en ketjap toe en breng de soep al roerend aan de kook. Laat de soep ± 5 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer glad en breng op smaak met zout, peper en sambal.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Roer intussen in een kommetje de chili-olie, het komijnzaad en wat zout (alleen bij ongezouten noten) door elkaar en schep de warme noten erdoor.
  • Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de paksoi tot deze geslonken is en breng op smaak met de vissaus.
  • Schep de pindasoep in 4 borden, verdeel de paksoi erover en bestrooi met de gekruide cashewnoten. Lekker met donkerbruin stokbrood.
Voedingswaarde:
calorieën: 420kcal
| |
vet: 35g
|
koolhydraten: 13g
auteur: delicious.
Receptuur: Katinka Huiskamp. Fotografie: Sven Benjamins. Styling: Jan Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pindasoep-delicious