Winterminestrone met cannellinibonen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Om je aan op te warmen: flinke, gevulde minestrone met cannelinibonen. Houd ‘m vega door ’t brood met boerenkoolpesto te besmeren, maak ‘m Italiaans door de bruschetta met pancetta te beleggen. Fijne bonus: dit soeprecept laat zich makkelijk verdubbelen. Ideaal om een deel in te vriezen!
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 3 el olijfolie + extra
  • 1 rode ui grofgesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 pastinaak in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 1 blik tomaten gepeld, 400 g
  • 3 groentebouillontabletten
  • 1 kruidenbosje bijv. rozemarijn, tijm en salie
  • 400 g savooiekool ± ¼ kool, gesneden
  • 1 blik cannellinibonen 310 g, uitgelekt
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • handvol basilicumblaadjes
  • stevig brood voor erbij

instructies

  • Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en pastinaak 3 min. zonder te kleuren. Schep de tomatenpuree erdoor en laat 1-2 min. bakken. Voeg de gepelde tomaten met het vocht toe en druk de tomaten met een spatel klein.
  • Voeg 4 blikken met water, de bouillontabletten en het kruidenbosje toe en breng de soep aan de kook. Voeg de savooienkool toe en kook de soep 5 min. zachtjes.
  • Voeg de cannellinibonen toe en warm 2 min. mee. Verwijder evt. het kruidenbosje. Roer de kaas, basilicum en peper naar smaak erdoor. Lekker met stukken stevig brood en roomboter of tapenade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!