Venkel-linzensoep met gegrilde geitenkaasbroodjes

Venkel-linzensoep-delicious


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, soep | doordeweeks | |
Meatless monday ook bij jou thuis een begrip? Deze venkel-linzensoep is ideaal, goed gevuld en met de gegrilde geitenkaasbroodjes een goed hoofdgerecht! Vaker meatless monday? Check dit recept!
kooktijd25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 4-5 el olijfolie groene
  • 1 grote ui gehakt
  • 2 venkelknollen in stukjes, groen bewaard
  • 200 g aardappel kruimig, in blokjes
  • 1 liter kruiden- of groentebouillon van 2 tabletten
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 blikje l linzen 450 g, uitgelekt
  • 4 kleine ciabattabroodjes gehalveerd
  • 1 pakje (12 stuks) geitenkaas geitenkaas
  • 2-3 el munt fijngesneden
  • 75 ml slagroom

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm 3 el olie in een braadpan en bak ui, venkel en aardappel 5 min. zachtjes. Voeg bouillon en laurier toe, breng aan de kook en laat zachtjes 10 min. koken. Verwijder de laurier en pureer de soep. Voeg dan linzen toe en warm nog 5 min. door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de broodjes dun met wat olie en verdeel de geitenkaasjes erover. Leg de broodjes 5 min. in de oven totdat de broodjes licht gekleurd zijn. Bestrooi met de munt en druppel er nog wat olie over. 
  • Schenk de soep in grote kommen, schenk er wat room in en bestrooi met het venkelgroen. Serveer met de geitenkaasbroodjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Ben je een heuse vegetariër, dan is een vervanging van volwaardig eiwit (wat vlees of vis altijd is) belangrijk om op den duur geen voedingstekorten te krijgen. De combinatie van granen (brood o.a.) en bonen (linzen o.a.) biedt in dit gerecht de volwaardige eiwit-bronnen.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Venkel-linzensoep-delicious