gezonde borrelplank? 10 x hapjes die niet mogen ontbreken

gezonde borrelplank? 10 x hapjes die niet mogen ontbreken

Zin in een gezonde borrelplank die niet voelt als een complete maaltijd of een ongezonde hap? Deze hapjes zijn gezond(er), maar vooral hartstikke lekker.

Denk aan kleurrijke groentehapjes, frisse dips en eiwitrijke snacks die je energie geven zonder de beruchte ‘after-snack dip’. Dit zijn gezonde borrelhapjes waar je iedereen blij mee maakt.

Een gezonde borrel kan natuurlijk bestaan uit een handje noten, olijven of geroosterde groenten. Maar je maakt je borrel net iets leuker en lekkerder met wat frisse borrelhapjes.

Ga bijvoorbeeld eens voor deze recepten voor lekkere spreads en dips, bonen of frisse rolletjes. Nodig je vrienden maar vast uit, trek de groentela en keukenkastjes open en geniet van een heerlijke borrel waar je achteraf niet schuldig over voelt.

Lees ook: 27x de lekkerste borrelhapjes

In zowel ons november- als december-nummer vind je nog heel veel meer inspiratie voor de feestdagen. Inclusief de lekkerste hapjes. Bestel de nummers hier!

De lekkerste hapjes voor een gezonde borrelplank

wortels met harissa-citroenyoghurtdip
Yvette van Boven maakt heerlijke wortels met harissa-citroenyoghurtdip: 'Worteltjes zijn van zichzelf al erg lekker, maar met yoghurt en iets pikants komt de zoete smaak er nog meer uit. En dat groen, daar kun je perfect een olie van maken, nooit weggooien dus!'
Nog meer koken van Yvette? Maak deze salade met perzik, avocado en crushed komkommer!
naar recept
Hoemoes met gegrilde groenten en koriander-muntolie
Hoemoes is hot! Wist je dat je er veel meer mee kunt dan alleen smeren en dippen? Serveer het bijvoorbeeld met gegrilde groenten en platbrood als hapje, voor- of lunchgerecht.
naar recept
maza hoemoes
gegratineerde artisjok met olijfkorst
Dit artisjok voorgerecht kun je helemaal voorbereiden. Je hoeft alleen nog maar de artisjok even in de oven te gratineren.
Wat doe je vooraf?
Kook de artisjok en maak het olijven-broodkruim een paar uur van tevoren en bewaar afgedekt op een koele plek. Ook de mayonaise kun je alvast maken en in de koelkast bewaren.
Bestrooi tijdens het voorverwarmen van de oven de artisjokken met het kruim.
naar recept
Gegratineerde artisjok met olijvenkorstje_preview vegetarische hapjes
tuinbonendip
In bijna alle Arabische landen vind je wel een gepureerd tuinbonengerecht. Deze tuinbonendip is een variant erop, die je eet met grof brood. Fijnstampen in een vijzel vinden wij echt een lekkerder resultaat geven, maar je kunt ook de keukenmachine of staafmixer gebruiken.
naar recept
tuinbonendip-delicious
Gepofte zoete aardappels met kappertjes-hoemoes
Heerlijk op vers brood, maar ook als vulling in zoete aardappel doet hoemoes het geweldig! De voorbereidingen zijn zo gepiept, de oven of bbq doet de rest. Ook top: dit gerecht is vega en gluten- en lactosevrij!
naar recept
zoete aardappel met hoemoes | delicious
limabonen met dragonolie en citroen
Een topwijn met een simpel hapje zijn vaak de mooiste combinaties! De hazelnootolie versterkt het notige in de wijn, de citroenschilletjes geven frisheid en de smeuïge limabonen met dragonolie maakt het tot één geheel.
En met overgebleven limabonen maak je de dag erna deze heerlijke schotel met chorizo en chipotle.
naar recept
limabonen met dragonolie en citroen - delicious
rijstrolletjes met garnalen, chilimayonaise en sojasaus
Chun juan heten ze in het Chinees en dat betekent lenterolletje. Het gaat om die rolletjes met dat prachtige, transparante rijstvel* erom. Gevuld met verse groenten, noedels, garnalen of vlees. Fris, knapperig en ultra vers.
'Laat je niet afschrikken door de rijstvellen. Die behoren tot de makkelijkste velletjes om mee te werken. Haal ze een voor een door handwarm water om ze wat zachter te maken, vul ze, rol ze op en maak dicht.'
naar recept
spring rolls recept rijstrolletjes met garnalen
bbq-bloemkool met geitenlabne, muhammara & dukkah
Lekker en makkelijk zomereten van Janneke. Begin op tijd en laat de yoghurt rustig uitlekken voor ultieme romigheid.
Bekijk hier het hele bbq-menu van Janneke.
naar recept
bbq-bloemkool met geitenlabne muhammara & dukkah
sushirolletjes met bruine rijst, tofoe en komkommer
Dit hoofdgerecht is een pleidooi voor het vaker inzetten van bruine rijst. Sushi is altijd goed en wat zijn deze sushirolletjes met bruine rijst, tofoe en komkommer lekker! Deze maaltijd is ook nog eens helemaal vegan.
naar recept
sushirolletjes met bruine rijst en tofu | delicious
pittige Chinese koolrolletjes
naar recept
koolrolletjes-delicious

13x Mexicaanse hapjes vol avocado, gehakt, jalapeño en meer