courgette-rolletjes met ricotta en bresaola

courgette-rolletjes met bresaola

It’s the most wonderful time of the year! Dat vraagt om een hapje waar je je diner goed mee begint. Deze eenvoudige courgette-rolletjes hebben verder niks meer nodig dan wat romige ricotta en zoute bresaola. Misschien hooguit een feestelijke cocktail voor in je andere hand.

Nog meer lekkers voor het kerstdiner? 27x de lekkerste borrelhapjes

Of bestel delicious.december voor meer inspiratie!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Courgette-rolletjes met ricotta en bresaola

glutenvrij
aantal 12 | borrelhap, Borrelhapje, hapje | feestdagen, feestelijk, kerst | | glutenvrij
Zin in een feestelijk hapje? Deze courgette-rolletjes met ricotta en bresaola zijn zo gemaakt en ook zo op – zo lekker zijn ze.
kooktijd25 minuten

Kookgerei

  • grillpan

ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 80 g zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden en olie bewaard
  • 200 g ricotta
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el verse pesto
  • 100 g bresaola
  • 2-3 takjes basilicum

instructies

  • Snijd met een kaasschaaf de courgette in lange dunne plakken. Bestrijk ze aan beide kanten met wat van de olie uit het potje tomaten en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • Verwarm de grillpan op hoog vuur. Gril de courgetterepen in porties aan beide kanten een paar minuten of tot er grillstrepen ontstaan.
  • Laat de courgetterepen afkoelen. Meng de zongedroogde tomaat met de ricotta en parmezaan. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Leg telkens 1 courgettereep neer en bestrijk met wat pesto. Verdeel er wat bresaola over en leg aan de brede kant van de rol een schepje ricotta en een blaadje basilicum. Rol op en versier met wat blaadjes basilicum. Zet eventueel vast met een cocktailprikker. Bestrooi met wat extra versgemalen peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 86kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 4g
|
koolhydraten: 5g
auteur: delicious.
RECEPT: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: STUDIO UNFOLDED | STYLING: LAURA VIJSELAAR | BEREIDING: MARTINE STEENSTRA
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
courgette-rolletjes met bresaola