In de nieuwe delicious. mei (nu in de winkel!) vind je elegante en frisse lente visgerechten die je zó op tafel zet. Deze rivierkreeftjes zijn er één van: snel, licht en vol smaak.
Of ga voor coquilles met beurre café de Paris of zeebaars met verjus-vinaigrette. Geen idee waar te beginnen? Geen zorgen: deze vis toppers staan binnen een kwartier op tafel. Tip: maak gewoon 2 of 3 van deze smaakmakers en laat iedereen aan tafel lekker proeven en delen.
Water in de mond? Bestel het nieuwe nummer hier.
Rivierkreeftjes met crispy chili-olie
aantal 6 |
Appetizer, hapje, hapjes, voorgerecht |
voorjaar, weekend, zomers |
internationaal |
Fris, snel en met een pittige twist: deze rivierkreeftjes met crispy chili zijn hét gerecht om te delen.
Ingrediënten
- 1 kg rivierkreeftjes
- 1 el extra vierge olijfolie
- 150 g crispy chili-olie
- 40 g verse gember, geraspt
- 6 takjes Vietnamese munt*, blaadjes geplukt
- sap en rasp van 4 grote, biolimoenen
- 50 g boter, op kamertemperatuur
- stokbrood, voor erbij
Instructies
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de rivierkreeftjes toe en kook 4-5 min. of totdat ze rood kleuren.
- Meng intussen de rest van de ingrediënten behalve het brood in een grote kom.
- Neem de rivierkreeftjes met een schuimspaan uit de pan, laat iets uitlekken en schep ze door het chili-oliemengsel. Meng goed door tot alle boter is gesmolten. Serveer meteen met brood om de saus op te deppen.
- * Vietnamese munt (rau ram) wordt ook wel Vietnamese koriander genoemd. Het heeft een fris-pittige smaak met een hint van citrus. Vervang door een mix van koriander en munt.
Voedingswaarde
calorieën: 481kcal
eiwit: 34g
vet: 28g
koolhydraten: 20g
RECEPTEN, FOODSTYLING ALEX PRICHARD FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING VIVIEN WALSH
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!