Het complete bbq-borrel-menu met vis en groenten van Janneke staat nu in het juni-nummer van delicious. Koop jouw exemplaar in de winkel of hier:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Aubergine bbq spiesjes
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
hapje |
|
|
lactosevrij, vegetarisch
In de tuin, op je balkon, in het park met vrienden of ergens in een weiland. Geef je borrel eens buiten en combineer zomerdrankjes met vega hapjes direct van de BBQ.
kooktijd30 minuten minuten
totale tijd30 minuten minuten
ingrediënten
- 2 el vloeibare honing
- 2 el milde grove mosterd
- 3 el bier
- 2 el olijfolie
- 1 aubergine
- 1 bosje rozemarijn, met stevige takjes
instructies
- Klop een marinade van de honing, de mosterd, het bier en de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de aubergine in 1 1⁄2 cm-blokjes en schep door de marinade. Marineer de aubergine 30 min. afgedekt.
- Ris de naalden van de takjes rozemarijn; laat het topje eraan. Rijg de aubergineblokjes aan de takjes rozemarijn. Bewaar de marinade.
- Gril de auberginesateetjes op de hete barbecue in ± 5 min. rondom bruin en gaar. Bestrijk ze tijdens het grillen nogmaals met de bewaarde marinade. Leg de auberginesateetjes op een schaal.
calorieën: 112kcal
|
eiwit: 1g
|
vet: 6g
|
koolhydraten: 11g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: courgette van de bbq met warme venkelrijst