aubergine bbq spiesjes

aubergine stokjes saté

Het complete bbq-borrel-menu met vis en groenten van Janneke staat nu in het juni-nummer van delicious. Koop jouw exemplaar in de winkel of hier:

Aubergine bbq spiesjes

lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hapje | | | lactosevrij, vegetarisch
In de tuin, op je balkon, in het park met vrienden of ergens in een weiland. Geef je borrel eens buiten en combineer zomerdrankjes met vega hapjes direct van de BBQ.
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el milde grove mosterd
  • 3 el bier
  • 2 el olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 bosje rozemarijn, met stevige takjes

instructies

  • Klop een marinade van de honing, de mosterd, het bier en de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Snijd de aubergine in 1 1⁄2 cm-blokjes en schep door de marinade. Marineer de aubergine 30 min. afgedekt.
  • Ris de naalden van de takjes rozemarijn; laat het topje eraan. Rijg de aubergineblokjes aan de takjes rozemarijn. Bewaar de marinade.
  • Gril de auberginesateetjes op de hete barbecue in ± 5 min. rondom bruin en gaar. Bestrijk ze tijdens het grillen nogmaals met de bewaarde marinade. Leg de auberginesateetjes op een schaal.
Voedingswaarde:
calorieën: 112kcal
|
eiwit: 1g
|
vet: 6g
|
koolhydraten: 11g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: courgette van de bbq met warme venkelrijst

aubergine stokjes saté