nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

pasteitjes met kipcurry

aantal 6 | hoofdgerecht | familietijd, weekend | |
Ideaal na een drukke werkdag, een van onze homemade diepvriesmaaltijden. Stuk voor stuk heerlijk comfortfood! Zo hoef je deze pasteitjes met kipcurry alleen nog op te warmen in de oven.
kooktijd1 uur
Afkoelen/ bakken1 uur 20 minuten
totale tijd2 uur 20 minuten

ingrediënten

  • 1 el olijfolie mild
  • 1 ui fijngesneden
  • 5 el kormacurrypasta
  • 1 kg kippendijfilets in blokjes van 1½ cm
  • 175 g linzen rood
  • 250 ml kippenbouillon
  • 270 ml kokosmelk blik
  • ± 14 diepvriesbladerdeeg vellen, ontdooid
  • 1 ei losgeroerd
  • 2 tl sesamzaad
  • cress om te garneren
  • ook nodig: 6 ramequins van 10 cm Ø

instructies

  • Verhit de olie in een braadpan op matig vuur. Roerbak de ui 5 min. Voeg de currypasta, kip, linzen, bouillon en kokosmelk toe en stoof alles 15-20 min. tot de linzen stuk koken en de curry dikker wordt. Schep in een grote, wijde kom. Laat 40 min. afkoelen onder regel- matig omscheppen. Laat afgedekt door en door koud worden in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd uit het bladerdeeg 6 rondjes die 4 cm groter zijn dan de bodem van de ramequins en bekleed de bodem van de ramequins ermee. Snijd 6 brede stroken bladerdeeg die 1 cm hoger zijn dan de ramequins. Bekleed de randen van de ramequins hiermee en druk de repen goed tegen de bodem aan. Verdeel de curry over de 6 bakjes. Snijd uit het resterende deeg 6 deegdeksels die iets groter zijn dan de bovenkant van de ramequins. Dek de pasteibakjes hiermee af en druk de randen stevig aan met een vork. Bestrijk de pasteitjes met losgeroerd ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze in ± 40 min. goudbruin en knapperig.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Zo maak je deze pasteitjes van tevoren:
  • 1 maand van tevoren: bak de pasteitjes volledig af. Laat ze helemaal afkoelen. Omwikkel ze met een dubbele laag plasticfolie. Zet in de diepvries.
  • 1 dag van tevoren: zet in de koelkast om te ontdooien.
  • Op de avond zelf: verwarm de oven voor op 180°C. Haal de pasteitjes uit de koelkast, verwijder de plasticfolie en laat ze enigszins op kamertemperatuur komen terwijl de oven warm wordt. Verwarm de pasteitjes ± 25 min. in de oven en dek ze halverwege losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze verbranden.
Recepten: Tracy Rutherford. Fotografie: Al Richardson. Styling: Kristen Wilson. Bereiding: Lucy Busuttil. Bewerking: Bas Robben
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Vijf extra receptideeën