varkensmedaillons met linzen en venkelsalade

 

 

De frisse smaak van deze knapperige venkelsalade doet het goed bij de stevige linzen en de varkenshaas. Met een plakje katenspek om de medaillons gewikkeld maak je het nog lekkerder.

hoofdgerecht (4 personen)

2 venkelknollen
500 g varkenshaas, op kamertemperatuur
1 citroen
300 g groene linzen (du puy)
4 el extra vierge olijfolie

Breng de linzen in ruim koud water aan de kook, draai het vuur lager en kook ze op middelhoog vuur in ± 20 min. beetgaar. Giet af en roer 1 el olijfolie door de linzen. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de onder- en bovenkant van de venkelknollen en snijd de groente met een scherp mes of mandoline in dunne plakjes. Snijd de citroen in de lengte doormidden. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Breng de venkelplakjes op smaak met citroensap, zout en peper.

Snijd de varkenshaas in 4 stukken van ± 4 cm dikte. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin de medaillons in 5-7 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer het vlees halverwege.

Schep in een kom de venkelplakken door de rest van de olijfolie. Verdeel de linzen over 4 (voorverwarmde) borden en leg het vlees erop. Schep de venkelsalade bovenop het vlees. Garneer met enkele citroenpartjes en serveer direct.

Bereiden ± 30 min.
p.p. ± 450 kcal/ 35 g koolhydraten/15 g vet

Receptuur Yolanda van der Jagt Bereiding Bart Stuart Fotografie Harold Pereira Styling Cyn Ferdinandus