nr.1 foodmagazine

3 x soep waar wij graag een extra kommetje van nemen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Goed om restjes op te maken, vol van smaak, snel gemaakt en het allerbelangrijkste: hartstikke lekker! Wij zijn fan van soep. En hoe! Daarom zetten we ons drie favoriete recepten op een rijtje.

bospeensoep met rode linzen

Soep met zoete bospeen, zacht gekookte rode linzen, kerrie, komijn en een beetje frisse yoghurt. Deze soep barst van de smaak en vult ook nog een goed. Wij maken er graag naanbrood bij om lekker mee te dippen.

Tomatensoep met geroosterde paprika en knoflookciabatta

Van deze goud-geel gekleurde soep word je instant vrolijk! De geroosterde paprika’s geven deze tomatensoep een extra rijke smaak. Kun je lastig aan gele tomaten komen? Je kan de soep uiteraard ook altijd met rode tomaten maken, neem dan ook rode paprika’s.

frisse courgette-citroensoep met zalm & gratinbroodjes

courgettesoep met zalm

Deze soep alleen is al verrukkelijk, maar de gratinbroodjes met crème fraîche, kaas en lente-ui voor erbij maken het toch wel af. De zalm ‘gaar’ je kort in het sap van een citroen en de soep schep je er zo bovenop. Een heerlijke combinatie van zoete courgette en frisse zalm.