nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

romige pompoensoep

aantal 6 | lunch, voorgerecht | doordeweeks, kerst | |
Hier hebben we altijd zin in: zoete pompoensoep met knoflook en wortel. Je maakt ‘m romig met een flinke scheut slagroom en interessant met een crunchy topping van pompoenpitten en gedroogde cranberry’s. Maak een flinke pan vol (desnoods een dubbele portie) en vries een deel in. Dan heb je altijd comfort food stand-by staan!
voorbereiding10 minuten
kooktijd50 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 2 el olijfolie + extra voor garnering
  • 1 ui grof gesneden
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • 1 aardappel geschild, in stukken
  • 600 g geschilde pompoen in stukken
  • 2 wortels in stukken
  • 1 prei alleen het witte deel, gesneden
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 750 ml kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 1 el geroosterde pompoenpitten gedroogde cranberry’s en fijngehakte bladpeterselieblaadjes voor de garnering

instructies

  • Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 2-3 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook, aardappel, groenten en nootmuskaat toe en schep door elkaar. Voeg de bouillon en 500 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 25 min. koken of tot de groenten zacht zijn. Laat een beetje afkoelen.
  • Schep de soep in delen in een blender en pureer hem glad. Schenk de soep terug in de pan en zet op laag vuur. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep voor het serveren de soep in diepe borden of kommen, bestrooi met de pompoenpitten, cranberry’s en peterselie en besprenkel met de extra olijfolie.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.