Zoete rijstcake met limoncello

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De citrusrasp zorgt voor een frisse smaak en de rijstcake is erg lekker in blokjes die je aan cocktailprikkers bij de thee kunt serveren. Maak dit gerecht nooit met langkorrelige rijst, dat gaat absoluut niet lukken. Koop een goede kwaliteit risottorijst voor een volmaakt resultaat.

Meer Italiaanse bakinspiratie vind je in delicious. hét bakboek. Bestel het hier in onze webshop.

torta dolce di riso /zoete rijstcake met limoncello
gebak | 8-12 personen, 24 blokjes

gezouten boter voor het invetten
5 el fijn gedroogd broodkruim*
825 ml volle melk
170 g arborio of carnaroli risottorijst
185 g fijne kristalsuiker
5 middelgrote eieren, losgeklopt
110 g geroosterde blanke amandelen, grofgehakt
110 g gekonfijte citroenrasp (bakje, Dr Oetker, supermarkt)
geraspte schil van 1 (bio)citroen
4 el limoncellolikeur (slijter)
poedersuiker voor het bestuiven

Vet een rechthoekige ovenschaal of bakblik van ± 22 x 30 cm en minstens 5 cm diep in met boter. Strooi het broodkruim erin en schud het overtollige eruit.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Breng de melk in een pan aan de kook. Roer de rijst erdoor en laat hem 30 min. op laag vuur koken tot alle melk is opgenomen en de rijst gaar is (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Roer de suiker erdoor, neem de pan van het vuur en laat de rijst afkoelen.

Roer de eieren, amandel, gekonfijte citroenschil en citroenrasp door de rijst. Voeg de limoncellotoe en spatel hem door de rijstebrij.

Schep het rijstmengsel in de ovenschaal en bak het 1 uur in het midden van de oven. Dek de bovenkant na 30 min. af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem de schaal uit de oven en laat het rijstgebak koud worden.

Snijd de rijstkoek met een scherp mes in blokjes van ± 5 x 5 cm. Leg de rijstblokjes op een schaal, bestuif de bovenkant met poedersuiker en serveer.

* Broodkruim zelf maken: gebruik oud witbrood zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers brood eerst goed uitdrogen (1 uur boven de verwarming of 5-10 min. in een oven op 75°C).

Bereiden ± 50 min. / oven ± 1 uur / afkoelen ± 30 min.

DIT RECEPT KOMT UIT DELICIOUS. HÉT BAKBOEK BEELD PETER CASSIDY

bakboekBestel voor meer bakinspiratie delicious. hét bakboek hier in onze webshop.

zoete rijstcake met limoncello

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze