chocoladetaartjes met banoffee

Kruimelige chocoladekorst, plakjes zoete banaan en een weelderige toffeesaus gemaakt met gecondenseerde melk. Dit chocoladebanoffeetaartje is één van onze favorieten uit ons bakboek!

Deze taartjes staan ook in ons delicious.bakboek! Daarin vind je 132 bakrecepten waaronder mooi en onweerstaanbaar cake & plaatgebak, knapperige koekjes & snoep, feestelijke taart & gebakjes, zoete broodjes & brood, geurige wereldtoetjes en 18 basisrecepten, van lemoncurd tot vanilleroomijs. Je bestelt hier easy een exemplaar.

chocolade-banoffeetaartjes

gebak | 6 stuks

250 g biscuits met stukjes chocolade erin (bijv. chocolate chip-koekjes)
180 g boter
100 g bruine basterdsuiker
1 blikje zoete gecondenseerde melk (495 g)
75 g pure chocolade, gesmolten
1 el golden syrup of keukenstroop
300 ml slagroom
2 bananen, in schijfjes
cacaopoeder om te bestrooien
ook nodig: 6 taartvormpjes met losse bodems van 10 cm ∅

Verkruimel de biscuits in een keukenmachine. Smelt 80 g van de boter, voeg toe aan de koekkruimels en meng goed. Verdeel het mengsel in 6 porties en druk deze uit in de taartvormpjes. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.

Verwarm de suiker met de rest van de boter al roerend op laag vuur tot de boter is gesmolten.  Voeg de melk toe en verwarm 5 min. op laag vuur, of tot het mengsel is gekaramelliseerd: het is dan dik en goudgeel. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade en de syrup toe en roer goed door elkaar. Vul de taartvormpjes met het karamelmengsel en strijk glad met een paletmes. Laat de taartjes minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom tot zachte pieken. Zet de taartjes vlak voor het serveren op borden, verdeel de schijfjes banaan erover en schep er wat room op.

Bestrooi met cacaopoeder.

Bereiden ± 25 min. / koelen ± 1 uur en 20 min.

chocoladebanoffeetaartjes-delicious