nr.1 foodmagazine

gefrituurde spiering met saffraanmayonaise

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Serveer ook eens vis bij de borrel! Deze spiering met saffraanmayonaise maak je in een mum van tijd klaar en kun je serveren als voorgerecht, bijgerecht of als feestelijk hapje.

Ook garnalen zijn gefrituurd heel lekker bij de borrel. Lees hier hoe je ze klaarmaakt.

gefrituurde citroenspiering met saffraanmayonaise
hapje of voorgerecht | 6 personen

2 buisjes saffraan (1 flinke pluk)
2½ el wittewijnazijn
rasp van 3 (bio)citroenen en
1 (bio)sinaasappel
+ een groot stuk citroenschil
200 g bloem
1 eidooier
½ el dijonmosterd
200 ml zonnebloemolie
1 tl roze peperbessen, gekneusd
1 kg spiering (zie rechter kolom voor alternatieven)
olie om te frituren

Leg de saffraandraadjes in de azijn en laat 30 min. staan.

Meng intussen de citroen- en sinaasappelrasp met ¼ tl zeezout. Meng dit citruszout dan gelijkmatig door de bloem. Laat even staan, zodat de bloem de smaak kan opnemen.

Klop in een hoge kom met een garde de eidooiers met de mosterd. Voeg in een straaltje de zonnebloemolie toe, blijf kloppen tot alle olie is toegevoegd en de mayonaise dik is. Roer de saffraanazijn erdoor en breng op smaak met zout en roze peperbessen.

Verhit de frituurolie in een wok of frituurpan tot ± 180°C (een stukje brood dat je erin doet is in 30 sec. goudbruin).

Voeg ook de citroenschil toe en laat meefrituren voor meer smaak. Haal steeds wat spierinkjes door de citroenbloem en frituur ze in kleine porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer direct met de saffraanmayonaise. Een glas koel bier is hier heerlijk bij!

Bereiden ± 15 min. / frituren ± 5 min. per portie.

RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

cover delicious 3

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 3 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

spiering