tip van ellen: cava bij spiering

VIS WIL ZWEMMEN. Wat drink je bij vis? Je kent de klassiekers vast wel; muscadet en pinot blanc bij mosselen, chablis en champagne bij oesters… maar er is natuurlijk meer! Ellen geeft suggesties waar je misschien niet meteen aan denkt.

Gefrituurde vis als spiering en ansjovis eet je met kop en staart. Frituren maakt vis krokant aan de buitenkant. Knisperfris wit is wat je wilt bij het vet van de frituur en de knapperige buitenkant.

Mousserend uit Spanje:cava
Cava reserva brut, Pere Ventura
€ 9,99 Gall & Gall

SMAAK Engelsen drinken bier (pale ale of ipa) bij fish & chips en ook hun eigen Engelse mousserende wijn.
Mocht je bij de overburen zijn, ga ervoor! Hier is de Britse bubbel mondjesmaat te koop en dat zal door de Brexit wel zo blijven. Gelukkig barsten wij van buitengewoon goede bubbelwijn. Daar komt nog bij dat de belachelijk hoge luxe bubbelbelasting eindelijk is afgeschaft, dus we kunnen nóg meer bruisen. Catch of the cava is brut van Pere Ventura! Fris, zuiver en opwekkend bij vette vis, rauw of gefrituurd.

KLIK MET Gefrituurde citroenspiering met saffraanmayonaise.

PRODUCTIE EN TEKST ELLEN DEKKERS FOTOGRAFIE DANIQUE VAN KESTEREN (PORTRET)

cover delicious 3

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 3 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

cava