nr.1 foodmagazine

pistachenotentaart met limoncellocrème

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italië…limoncello! Want welk drankje hoort er meer bij Italië dan dit zoete & zachte (als ‘ie echt goed is tenminste) drankje op een zonovergoten terras? Maar wist je dat je nog veel meer kunt doen met limoncello? Wat dacht je van deze pistachenotentaart met limoncellocrème!

pistachenotentaart met limoncellocrème

gebak | 8 personen

300 g gepelde pistachenoten
175 g blanke amandelen
4 eieren, gesplitst
100 g suiker
100 ml slagroom

limoncellocrème

3 eieren
75 g suiker
50 g bloem, gezeefd
100 ml slagroom
200 ml limoncello

ook nodig: ronde springvorm van 26 Ø, ingevet

Verwarm de oven voor op 175°C. Maal 175 g van de pistachenoten met alle amandelen fijn in de keukenmachine. Maal niet te lang, dan wordt het vochtig omdat de noten dan olie gaan afscheiden.

Klop de dooiers met de suiker in 10 min. tot een romige crème die als een breed lint van de gardes loopt. Klop er de slagroom door en spatel er luchtig de fijngemalen noten door. Sla de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel deze luchtig en voorzichtig door het notenbeslag. Vul de vorm met het beslag. Bak de taart 25-30 min. in de oven, tot een in het midden ingestoken prikker er droog uitkomt. Laat afkoelen en neem uit de vorm.

Klop voor de crème de eieren met de suiker tot een romige dikke crème en roer er de bloem doorheen. Breng de room en limoncello aan de kook in een steelpan en schenk dit al roerend bij de eiercrème. Schenk alles terug in de steelpan en breng het al roerende op matig vuur aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt en kook nog zachtjes 2 min. al roerend door, zodat het mooi gebonden en de bloem gaar is. Doe de limoncellocrème over in een kom en laat onder af en toe roeren afkoelen. Verdeel de crème over de taart. Bestrooi de taart met de rest van de pistachenoten. Evt. kun je ze eerst grof hakken.

Bereiden ± 30 min. / afkoelen ± 1 uur / oven ± 30 min.

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

* Dit recept verscheen eerder in delicious.

 

Pistachenotentaart met limoncellocrème-delicious