nr.1 foodmagazine

chocolade-koffiesoufflé

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nee, niet even tussendoor de ovendeur openen, om te kijken naar je chocolade-koffiesoufflés – dan storten ze juist in. Serveer ze gelijk uit de oven met een bolletje walnoten-, mokka- of slagroomijs.

nagerecht (4 personen)

100 g extra bittere chocola (70% cacao), in stukjes
100 g boter
125 g poedersuiker
2 el oploskoffie
3 eieren, gesplitst
3 el koffielikeur
1 el maïzena

Verwarm de oven voor op 175°C.
Doe de chocola, boter, 100 g poedersuiker en de oploskoffie in een (au bain marie) pan. Zet deze pan in een pan met kokend water en laat de chocolade en boter al roerend smelten. Laat dit mengsel iets afkoelen.

Klop de eierdooiers met de likeur door het chocolademengsel. Klop in een kom de eiwitten stijf. Zeef de rest van de poedersuiker en de maïzena over de eiwitten en klop het geheel nog even door. Spatel het chocolademengsel luchtig door het eiwit en schep het in 4 ingevette soufflévormpjes (inhoud 200 ml). Bak de souffleetjes in het midden van de oven in ± 20 min. gaar.
Bereiden: ± 20 min. /oven: ± 20 min
p.p. ± 525 kcal

Receptuur Clara ten Houte de Lange Bereiding Sabrina Hessels Fotografie Carel Verduin Styling Désirée van Dijk

 

chocolade-souffle-delicious