De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

aardbeien met prosecco en koekkruimels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Aardbeien bevatten weinig koolhydraten en hebben een hoog vitamine C-gehalte, dus genoeg redenen om ze zo vaak mogelijk te eten en er heerlijke dingen mee te maken!

 

aardbeien met yoghurt, prosecco en koekkruimels

nagerecht (4-6 personen)

400 g rijpe rode aardbeien, steeltjes verwijderd, in plakjes
1 klein glas prosecco of andere mousserende wijn
1 el vanillesuiker of een paar druppels vanillearoma
beker Griekse yoghurt à 500 g
4 roomboter shortbreadbiscuits (Engelse koekjes, te koop bij delicatessenwinkels) of spritsen, verkruimeld

Doe de aardbeienplakjes in een grote, ondiepe schaal. Besprenkel met de Prosecco en bestrooi met de vanillesuiker of vanillearoma. Zet 10 min. weg om de smaken in te laten trekken.
Verdeel de aardbeien over 4-6 borden en besprenkel met het sap. Schep er een flinke schep yoghurt op en bestrooi met de verkruimelde shortbreadbiscuits.

Bereidingstijd 15 min.