Koolrolletjes met citroenrozemarijnlinzen en geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
koolrolletjes linzen geitenkaas | delicious


vegetarisch
aantal 4 | | | |
Van grote koolbladeren kun je prachtige buideltjes maken. Je vult ze met citroenrozemarijnlinzen en geitenkaas. De ingelegde citroen maakt de koolrolletjes lekker fris.
voorbereiding35 minuten
kooktijd5 minuten
Stoven55 minuten
totale tijd1 uur 35 minuten

ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 4 cm gemberwortel geraspt
  • 1 takje rozemarijn naaldjes heel fijn gesneden + extra voor garneren
  • 2 el citroen fijngesneden, gepekeld
  • 200 g linzen groene
  • 400 ml groentefond
  • 4-8 savooiekoolbladeren
  • 200 g geitenkaas vers

instructies

Voorbereiden: Kan 1 dag van tevoren.

  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Fruit de sjalot met de knoflook, gember, rozemarijn
  • en citroen 2 min. Schep de linzen erdoor. Schenk 250 ml fond in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de linzen afgedekt in 15 min. beetgaar.
  • Snijd intussen van de koolbladeren het harde deel van de nerf weg. Kook de bladeren 2 min. in ruim water met zout. Laat in een vergiet goed uitlekken.
  • Neem de deksel van de linzen en laat het stoofvocht tot 2-3 el inkoken. Verdeel de linzen met de geitenkaas over de koolbladeren.
  • Vouw de bladeren tot buideltjes dicht of klap de zijkanten over de vulling en rol op. Bind de koolrolletjes vast met een stukje keukentouw. Leg de kool tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereiden: Begin 25 min. van tevoren.

  • Leg de koolbuideltjes of -rolletjes in de braadpan. Schenk de laatste 150 ml groentefond erbij en breng langzaam tegen de kook aan.
  • Draai het vuur laag en stoof de koolrolletjes in 20 min. gaar. Leg de koolpakketjes of -rolletjes op een schaal, giet het stoofvocht erover en garneer met rozemarijn. Lekker met stevig brood met gezouten boter.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


koolrolletjes linzen geitenkaas | delicious