aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
spaans |
Proef de mediterrane zomer met deze Spaanse bonensalade vol garnalen en chorizo. Gerookt paprikapoeder geeft dit gerecht nét iets meer pit.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten
ingrediënten
- 4 el olijfolie mild
- 125 g chorizo in halve plakjes
- 500 g garnalen groot, rauw, ongepeld
- 1 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 paprika rood, in reepjes
- 450 g reuzenbonen blik, uitgelekt
- 1 bosje bladpeterselie grof gesneden
- 150 g olijven groen, met pit
- 2 citroenen gehalveerd
- paprikapoeder gerookt*, naar smaak
instructies
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de chorizo 2 min. Schep de garnalen erdoor en bak nog 2 min. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak de garnalen en groenten in nog 6 min. gaar.
- Neem de pan van het vuur en schep de inhoud met het bakvet op een schaal. Laat afkoelen tot lauwwarm. Verhit intussen in een andere koekenpan de rest van de olijfolie. Leg de citroenen op het snijvlak in de pan en bak ze in 4-5 min. mooi bruin.
- Schep de bonen met de peterselie en olijven door het chorizo-garnalenmengsel. Breng de salade op smaak met wat gerookt paprikapoeder en zout. Leg de citroenen bij de salade. Lekker naast een frisse groene salade.
auteur: delicious.
* Gebruik gerookt paprikapoeder (pimentón) met mate, want het overheerst snel. Je koopt het bij mediterrane winkels en ruim gesorteerde supermarkten.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!