nr.1 foodmagazine

Salade van linzen en spruiten met geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
salade van linzen


vegetarisch
aantal 4 | lunchgerecht | doordeweeks | |
Roerbak dungesneden spruitjes snel beetgaar. Met een dressing maak je zo een heerlijke, lauwwarme salade van linzen en spruiten. Aards, een tikje bitter en fris-romig op één bord!
kooktijd25 minuten

ingrediënten

  • 3 el mild olijfolie
  • 400 g spruitjes in dunne plakjes
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 400 g linzen uit blik, afgespoeld
  • 200 g zachte geitenkaas
  • takjes tijm

dressing

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 el sherryazijn
  • 2 tl mosterd

instructies

  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de milde olijfolie op matig tot hoog vuur. Snijd de spruitjes in dunne plakjes en bak ze samen de knoflook ± 10 min zachtjes gaar. 
  • Meng de dressing door de linzen. Voeg toe aan de pan en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat al omscheppend doorwarmen. 
  • Schep de salade in een schaal. Verdeel er verse geitenkaas en takjes tijm over.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Bhavani Konings. Bereiding: Cynthia Black. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


salade van linzen