De ultieme vijg is rijp, zacht maar nog net geen jam-bom, toegeeflijk, en laat zich net zo gemakkelijk openen als een warme pita. Grijp je kans nu ze er nog volop zijn en maak een van deze 24 recepten met vijgen.
De eerste rijpe vijg van het seizoen is de reden dat we de zomer rustig kunnen loslaten en ons verheugen op de vroege herfst met al haar lekkers. Eet ze uit het vuistje, in je yoghurt met muesli en honing of bak een prachtige vijgentaart.
Sommigen vinden vijgen te zoet, maar juist die zoete intensiteit is de ideale tegenhanger van veel hartige gerechten. Zowel zoete als gedroogde vijgen zijn opgewassen tegen het geweld van kruidige, zoete specerijen, en vette zoute ingrediënten zoals blauwe kaas en varkensvlees (prosciutto!).
Wist je dat een vijgenboom geen bloesem vormt? De ‘bloemen’ zitten in de vruchten en maken het vruchtvlees rozerood. Lees ook: 10 dingen die je nog niet wist over vijgen.
Vijgentaart en andere zoete vijgen recepten
Vlees recepten met vijgen
Vijgensalades
Hartige vijgentaart
En nog meer recepten om het er dit seizoen nog even van te nemen
Meer inspiratie? Haal het laatste nummer van delicious. in huis!