vijgengalettes met Franse kaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Vijgengalette met tête de moine

Meer kerstrecepten? Bekijk onze speciale pagina!

vegetarisch
aantal | dessert, kaasplank, nagerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, najaar, winter | frans | vegetarisch
Janneke Philippi kookt de kerststerren van de hemel en serveert met trots easy gerechten, zodat jij zelf je feestdiner kunt samenstellen. Haar verfijnde vijgengalettes laten, ondanks hun bescheiden formaat, een geweldige indruk achter.
Voorbereiden: bak ’s ochtends de taartjes en maak het amandel-honingkruim. En strooi overgebleven honing-amandelkruim eens op ijs, in yoghurt of over een salade met serranoham en verse vijgen!
Ook lekker op de kaasplank: citroen-appelchutney
kooktijd20 minuten
oven20 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg, diepvries
  • 4 vijgen
  • 25 g amandelen
  • ± 2 tl honing
  • tête de moine*, met kaaskruller
  • ook nodig: kookring 8 cm Ø

instructies

  • Neem de deegplakjes uit de diepvries en laat ze iets ontdooien. Steek er met de kookring 4 rondjes uit; dit gaat makkelijker als de deegplakjes nog niet helemaal zijn ontdooid en nog stevig zijn. Leg ze op de bakplaat.
  • Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in. Druppel 1 tl honing (totaal) in het midden op de deegrondjes en zet de vijgen erop.
  • Bak de vijgengalettes in de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
  • Maal de amandelen tot kruimels. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Voeg 1 tl honing toe en bak nog
 30 sec., tot de honing aan de amandelen plakt. Schud de amandelen op een bord en laat ze afkoelen. Bewaar het honing-amandelkruim afgedekt op een koele plek, maar buiten de koelkast.
  • Zet de vijgengalettes op 4 borden. Schaaf krullen van de tête de moine en verdeel over de vijgen. Bestrooi met een beetje honing-amandelkruim.
Voedingswaarde:
calorieën: 320kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
* Tête de moine is een milde Franse kaas van koemelk. Met een speciaal mes (girolle) kun je er dunne roosjes van schaven. 

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 10 x wat je waarschijnlijk nog niet wist over vijgen

Vijgengalette met tête de moine