Plaattaart met vijgen, rode ui & ricotta

plaattaart met vijgen


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | mediterraans |
Een feestje? Picknick? Of gewoon zin in iets lekkers? Maak deze prachtige plaattaart met vijgen, rode ui en ricotta. Hij smaakt net zo rijk als hij eruit ziet.
kooktijd40 minutes

ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 500 g rode uien in ringen
  • 250 g ricotta
  • 1 tl honing
  • 1 el tijmblaadjes
  • 4 vijgen in stukken
  • 150 g blauwaderkaas van geit en/of schaap, grof verkruimeld
  • 1 vel bladerdeeg ter grootte van een bakplaat
  • 75 g rucola

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de uiringen in 10-15 min. zachtjes gaar.
  • Doe de eieren in een kom en klop los. Voeg de ricotta, de honing en de tijm toe en klop tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Spreid een vel bladerdeeg uit over een bakplaat. Verdeel de uiringen met de vijgen en de blauwaderkaas over het bladerdeeg. Schenk het ricottamengsel erover.
  • Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 min. goudbruin en gaar. Garneer eventueel met de rucola en serveer warm of koud.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.

Video

Dit recept verscheen eerder in delicious. magazine. Beeld: Zelfspot
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


plaattaart met vijgen