aantal 6 |
hoofdgerecht |
familietijd, feestelijk, kerst |
mediterraan |
Met dit gerecht wordt je huis in no time gevuld met heerlijke geuren. Het kost even wat tijd maar maak je geen zorgen want je harde werken wordt beloond met kip om je vingers bij af te likken. Maak je diner compleet met deze heerlijke gekonfijte venkel met citroen en walnoten.
voorbereiding40 minutes minutes
marineren & oven55 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 35 minutes minutes
ingrediënten
- 6 gewelde vijgen supermarkt, maar liever van Turkse winkel, van goede kwaliteit
- 6 kippendijen
- 4 teentjes knoflook geraspt
- rasp van 1 biocitroen
- 100 ml olijfolie
- 6 grote rijpe tomaten
- paar takjes tijm blaadjes gerist
- 4 uien geraspt
- 4 blaadjes laurier
instructies
- Wel de vijgen nog 1 uur in 250 ml warm water.
- Snijd de kippendijen over de breedte in dunne plakken, sla ze plat. Masseer ze goed met de knoflook, helft van het citroen- rasp, wat zeezout en olijfolie. Laat 30 min. of langer marineren.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Halveer de tomaten en leg met snijvlak omhoog op de bakplaat, samen met de kippendijplakjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak, de tijmblaadjes, de rest van de citroenrasp en besprenkel met nog wat van de olijfolie.
- Rooster de tomaten en kip in ± 25 min. helemaal gaar. Voeg na 20 min. ook de vijgen toe.
- Verwarm in een koekenpan de rest van de olijfolie met de uien en bak 10 min. zachtjes.
- Voeg dan de kip met tomaten, gewelde vijgen en evt. wat vocht en de laurier toe. Voeg evt. een scheutje water toe. Laat op laag vuur nog 15 min. koken tot een dikke saus. Serveer de kip in de saus.
calorieën: 520kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 40g
|
koolhydraten: 16g
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!