ontbijttaco’s uit zonnig Californië

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
ontbijttaco's
lactosevrij
aantal 4 | brunch, brunchgerecht, ontbijt, ontbijtgerecht | familietijd, vakantie, weekend, zomer, zomers | californie, mexico | lactosevrij
Californië is een culinaire smeltkroes. Goudkleurige stranden, hoogstaande gastronomie, biologisch en ultravers: je vindt het allemaal op deze vruchtbare bodem. Het is ook de bakermat van de organic food revolution én de plek waar de eerste keukens in busjes oppopten.
Loop je in het zonnige Californië op je flip flops de deur uit? Dan moet je een hoop moeite doen om géén foodtruck tegen te komen. 
De smaken die deze keukens op wielen te bieden hebben zijn uitgesproken en memorabel. Super sappige citroenen, steenfruit vol smaak, pittige pepers en veel verse kruiden bijvoorbeeld. In combi met de enorme culturele diversiteit is Californië een waar eetparadijs.
Van Mexicaans tot Koreaans, je vindt het allemaal terug in de easy fusion keuken en dat levert spannende smaken op! Dat gevoel boots je makkelijk thuis na met deze groovy ontbijttaco’s. Ontbijten met taco’s? Jazeker: het leven is te kort om dat niet te doen.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 230 g worstvlees liefst van de slager
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 groene chilipeper zonder zaadlijsten, in ringetjes
  • 1 teen knoflook geperst
  • 8 kleine maïstortilla’s Taiyari of supermarkt
  • 8 grote eieren
  • fleur de sel en vers gemalen zwarte peper
  • fijngesneden jalapeño, peper, ingemaakte radijs* en koriander, voor erbij

instructies

  • Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg 1 el van de olijfolie toe en bak het worstvlees in 6-8 min. bruin, schep voortdurend om met een houten lepel. Schep in een kom en zet apart.
  • Verhit opnieuw 1 el van de olijfolie in de koekenpan en fruit de ui ± 3 min. tot hij glazig wordt. Voeg de chilipeper toe en breng op smaak met zout of fleur de sel en zwarte peper. Bak nog ± 5 min. tot het mengsel begint te karamelliseren. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep alles in de kom met het worstvlees. Veeg de koekenpan schoon en zet apart.
  • Verwarm de tortilla’s één voor één
1-2 min. aan elke kant in een droge anti-aanbakpan tot ze kleur krijgen. Houd ze warm op een bord onder een theedoek.
  • Breek de eieren in een kom, voeg fleur de sel en zwarte peper toe en klop ze los. Verhit de schoongeveegde koekenpan met de rest van de olijfolie op hoog vuur. Voeg de losgeklopte eieren toe en zet het vuur een beetje lager. Roer regelmatig en draai met de pan, zodat de eieren regel- matig garen. Bak 3-4 min. tot je grove stukken omelet hebt. Haal van het vuur.
  • Verdeel de omelet net voor het serveren over de tortilla’s. Schep het worstvlees en de groenten erover en geef er radijs, jalapeño en koriander bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 534kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
* Snelle pickles: schenk half azijn, half kokend water met wat zout over gehalveerde radijsjes en laat 30 min. staan.
RECEPTEN, BEREIDING, STYLING: VIVIAN LUI | FOTOGRAFIE: CON POULOS.
CALIFORNIA dreamin’ Vivian Lui Uitgeverij Good Cook. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
ontbijttaco's