pyaz ke pakora (uienbeignets) van Asma Khan

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Pakora
glutenvrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht, borrelhap, hapje | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | indiaas | glutenvrij, vegan, vegetarisch
Asma Khan: 'Mijn liefde voor pyaz ke pakora gaat terug naar de vreugde die ik als kind voelde wanneer de eerste moessonregens vielen. Ik herinner me nog dat de verkoelende regen na een broeiende vochtige periode die weken duurde, een verademing was. De eerste buien waren altijd een wolkbreuk. Wij kinderen zaten bij het raam, keken naar de aanhoudende stortbui, aten pyaz ke pakora en namen slokjes chai. Serveer de beignets met groene chutney.
Dit recept komt uit het kookboek Ammu van Asma Khan en staat samen met een selectie van haar andere recepten in de nieuwe delicious.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 500 g uien, in dunne ringen
  • plantaardige olie, om in te frituren

beslag

  • 130 g kikkererwtenmeel, gezeefd
  • 1/3 tl bakpoeder
  • 2 el ghee
  • 1 el versgeperst citroensap
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 ½ tl geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1 ½ tl zout
  • 6-8 el koud water

instructies

  • Laat de uien in koud water weken.
  • Meng voor het beslag het kikkererwtenmeel met het bakpoeder, voeg de ghee toe en kneed het mengsel met de handen tot kruim. Doe het citroensap, de specerijen en het zout erbij en roer geleidelijk het water erdoor tot het beslag de consistentie heeft van dikke room.
  • Knijp het teveel aan vocht uit de uien. Meng de uien geleidelijk door het beslag om er zeker van te zijn dat het beslag aan de uien kleeft. Als je alles tegelijk toevoegt, kan het beslag te nat worden.
  • Verhit een laag van 8 cm olie in een karai of wok op halfhoog tot hoog vuur. Schep 1 el uienbeslag in de olie: het beslag moet in de olie uitlopen en mag geen bal vormen. Als het beslag niet platter wordt en iets uitloopt, is het te dik, voeg in dat geval aan je beslag nog een scheutje water toe. Laat de pakora’s 1-2 min. bakken tot ze krokant en goud- bruin zijn. Keer ze om en bak de andere kant. Als ze te snel kleuren, is de kans groot dat ze vanbinnen niet gaar zijn. Houd de hitte van de olie constant. Bak er steeds 2-3 tegelijk. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer ze heet.
Voedingswaarde:
calorieën: 255kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
RECEPTEN: ASMA KHAN | FOTOGRAFIE: LAURA EDWARDS | STYLING: TAMARA VOS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!