tijmcrêpes met zachtgegaarde uienmousse en gerookte zalm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
tijmcrêpes
aantal 6 | bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks, kerst, weekend | frans |
De meeste mensen denken bij crêpes aan de zoete flensjes met chocolade of fruit. Maar ook de hartige varianten zijn ontzettend lekker! Zoals deze tijmcrêpes met gerookte zalm die je als lunch of als voorgerecht kunt serveren. Probeer ook eens deze zoete crepes met aardbeien!
voorbereiding45 minuten
Beslag rusten30 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 300 g plakjes gerookte zalm
  • uienmousse
  • 30 g gezouten boter
  • 25 ml olijfolie
  • 550 g rode uien in stukjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 10 g verse gember geschild en geraspt
  • ½ groene peper zonder zaadjes
  • 55 g mascarpone
  • 1 el nigellazaad geroosterd + crêpes
  • 125 g bloem gezeefd
  • 3 eieren
  • 10 g verse tijmblaadjes
  • 250 ml volle melk
  • olijfolie om te bakken

instructies

  • Klop voor de crêpes de bloem met de eieren, tijm, een beetje melk en een snuf zout tot een dik beslag en roer evt. klontjes goed weg.
  • Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe en blijf goed roeren. Laat het beslag 30 min. rusten.
  • Verwarm voor de uienmousse de boter en olijfolie in een koekenpan en voeg de uien, knoflook, gember, peper en een flinke snuf zout toe.
  • Bak de uien in 25-30 min. op laag vuur tot ze goudgeel en helemaal zacht zijn. Doe het uienmengsel in de keukenmachine en draai het glad. Haal eruit en schep in een kom.
  • Voeg het nigellazaad en de mascarpone toe en roer goed.
  • Bak intussen in wat olie van het beslag 8 flensjes goudbruin. Leg op ieder flensje wat zalm en daar bovenop de uienmousse. Serveer eventueel
  • met wat aangemaakte rucola.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jetkrings: Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!