biefstuk spiesen met chermoula en zoetzure uitjes

chermoula biefspiesen
glutenvrij, lactosevrij
aantal 6 | hoofdgerecht | | noord-afrika | glutenvrij, lactosevrij
Wil je het snel? Steek dan eerst de bbq aan of zet de grillpan op het vuur! Deze spiesen met kruidige chermoula heb je zonder veel poespas zo op tafel. Om daarna – helemaal mellow – de lange avond buiten wijn te drinken.
Nog meer op een stokje: zo maak je klassieke saté voor de BBQ
kooktijd25 minutes
marineren30 minutes
totale tijd55 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: staafmixer met hakbakje, 6 metalen spiesen

ingrediënten

  • 750 g entrecote in 5 cm-blokjes rucola en citroenpartjes, voor erbij

chermoula

  • 150 ml extra vergine olijfolie
  • ½ bosje koriander, blaadjes geplukt
  • ½ bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 cm verse gemberwortel, fijngesneden
  • ½ tl mild paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • 1 el citroensap
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • zoetzure uien
  • 125 ml rijstazijn
  • 60 ml wittewijnazijn (4 el)
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 1 kruidnagel
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 8 kleine uien, gepeld en gehalveerd

instructies

  • Mix alle ingrediënten voor de chermoula met 1 tl zoutvlokken met de staafmixer tot een gladde pasta. Schep in een kom.
  • Doe de blokjes vlees in een kom, voeg eenderde van de chermoula toe en schep goed om. Bestrooi met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper en laat 30 min. marineren in de koelkast.
  • Doe intussen alle ingrediënten voor de zoetzure uien, behalve de uien, in een steelpan. Voeg 300 ml water en 1 tl zout toe. Breng aan de kook. Voeg de ui toe en kook 3-4 min. Neem van het vuur en laat de ui afkoelen in het azijnmengsel.
  • Steek aan elke spies om en om 2 blokjes vlees en 2 zoetzure uien.
  • Maak de barbecue aan of verhit de grillpan op matig tot hoog vuur. Gril de spiesen in 4-5 min. per kant goudbruin. Serveer met de rest van de chermoula, de rucola en citroenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 568kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
RECEPT: MATT MOTAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
chermoula biefspiesen
RECEPT: MATT MOTAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.